Od dzisiaj jestem drugi raz posiadaczem
PT852 Byłem nim też tydzień temu, ale poprzednio stację rozwaliła poczta ... teraz mam ją znowu już bez uszkodzeń mechanicznych i powiem, że jestem w szoku na razie. Bardzo pozytywnym szoku - rzeczywiście
SunRiver i
kierlan mieli rację! Dziękuję Wam za dobre rady!
Stacja ma bardzo dobra stabilizację temperatury ... nie wiem jaka jest naprawdę temperatura powietrza na wyjściu bo nie mam takiego termometru żeby to sprawdzić ale wierzę
Jak dla mnie sprzęt wystarczający bo w 10 minut wylutowałem tyle scalaków z MainBoard że dotychczasowym moim sprzętem NIGDY bym ich nie wylutowal bez uszkodzeń samych scalaków albo druku. Więc ja też się dołączam do grona polecających PT852.
Miłe zaskoczenie przy wyłączaniu
Oczywiście miałem kiedyś opalarkę i czytałem instrukcję że trzeba schłodzić ... tutaj instrukcji nie czytałem, ale postanowiłem zrobić to samo ... więc temp na min i powietrze na full... poczekałem aż spadnie maksymalnie i robię OFF ... a tu stacja cały czas pracuje ... co jest ... oooo ... sama się wychładza
No więc funkcja dodatkowa, o której nie wiedziałem
Więc jeśli chcecie kupić Hot'a to
polecam PT852P.S. Od tygodnia jest w bardzo korzystnej cenie na "alledrogo" (bo jak wiecie trochę na nią czatowałem).
Na razie testowałem sobie ją z najcieńszą dyszą temp około 400-420 st C i "powiew" -> kulka na TRÓJCE ... a Wy? Z jakich ustawień korzystacie najczęściej. Wiem że muszę sam wypracować, ale zauważyłem po krótkiej zabawie, że niższa temp działa za wolno ... a takie ustawienie sprawdza się i dla małych R, C jak i do wielonózkowców 8-60 nózek SMD - większych na razie nie testowałem bo sam pewnie nigdy więcej nóżkowego nigdzie nie zaprojektuję
co najwyzej dla małych elementów można zmniejszyć nadmuch bo je zdmuchuje
Ale do tego to już musze kupić ładną pęsetę ... bo na razie to było w ramach testu ...