milek22 napisał(a):
Przyczyną zawieszania się postępu wgrywania wsadu jest mój dostawca usług - UPC
Nie żebym bronił UPC no ale tu nie można powiedzieć, że jest winny dostawca, dlatego że dostawcy takich sieci MUSZĄ wręcz ograniczać ruch UDP a szczególnie UDP Broadcast na własnych punktach bo inaczej przy tak dużych sieciach wszystko by im padło
![Puszcza oko ;)](https://forum.atnel.pl/images/smilies/icon_e_wink.gif)
... ot po prostu normalną drogą konfiguracji sieci jest własny router ... gdzie to ty panujesz nad tym co w twojej sieci jest - a co nie jest - włączone
milek22 napisał(a):
chciałbym kliknąć "Pomógł" ale nie znalazłem takiej opcji, tak samo jak "autor otrzymał pochwałę"
Teraz napiszę ważną rzecz i wręcz prośbę na przyszłość i w cale nie dlatego, że zależy mi na punktach pomógł - bardziej chodzi o ew "pomógł" dla innych użytkowników forum.
Otóż sporo osób myśli sobie często mniej więcej tak:
"aaaaa znalazłem akurat taki podobny problem do mojego na forum, to po co będę zakładał nowy wątek - lepiej dopiszę na końcu pytanie o mój problem chociaż jest nieco inny ale podobny"
i teraz ? .... JAKI JEST CEL takiego podejścia ?
czy to w czymś pomaga autorowi pytania ? - ZDECYDOWANIE NIE, bo często do długich i starych wątków nikt nie zagląda - a nawet jak pojawi się znacznik, że ktoś napisał w tym wątku - to bez zajrzenia - oznacza się taki wątek jako przeczytany ...
czy to pomaga w działaniu samego forum ? - ZDECYDOWANIE NIE, bo idąc tym tokiem rozumowania to w zasadzie na forum powinien być JEDEN pierwszy wątek którego ktoś założy a później KAŻDY powinien się tylko dopisywać ze swoim pytaniem na forum, wtedy całe forum byłoby "przejrzyste" bo miałoby TYLKO JEDEN wątek ale za to w środku 4 miliardy postów - w sumie i tak wszystkie dotyczą elektroniki i programowania czyli jakoś się tam łączą. .............. Czy uważasz że to słuszna IDEA forum
czy poprzez doklejanie się do starego innego wątku - można kliknąć przycisk "POMÓGŁ" gdy jakaś osoba pomoże w rozwiązaniu problemu ? (Pomyśl o tym jednym wątku opisanym wyżej) ... w nim można byłoby kliknąć "POMÓGŁ" ale zrobić mógłby to TYLKO pierwotny i pierwszy założyciel wątku ... jest sens więc doklejania się do innych wątków ? ZDECYDOWANIE NIE
PODSUMOWUJĄC: bardzo uprzejmie proszę zakładać nowe wątki na forum zamiast doklejać się ze swoimi pytaniami do innych bo:
- forum jest DUŻO BARDZIEJ przejrzyste
- każdy może o wiele łatwiej znaleźć problem z którym się boryka bo przeszukiwanie leci głównie po tytułach wątków
- gdy założysz nowy wątek to możesz liczyć że o WIELE WIĘCEJ osób zajrzy do nowego wątku aby tobie pomóc
- zaś ty jako autor wątku będziesz w stanie wcisnąć przycisk "pomógł" pod każdą podpowiedzią, która okazała się dla ciebie pomocna
OK ? teraz jaśniej wygląda działanie forum ?