milek22 napisał(a):
Przyczyną zawieszania się postępu wgrywania wsadu jest mój dostawca usług - UPC
Nie żebym bronił UPC no ale tu nie można powiedzieć, że jest winny dostawca, dlatego że dostawcy takich sieci MUSZĄ wręcz ograniczać ruch UDP a szczególnie UDP Broadcast na własnych punktach bo inaczej przy tak dużych sieciach wszystko by im padło
... ot po prostu normalną drogą konfiguracji sieci jest własny router ... gdzie to ty panujesz nad tym co w twojej sieci jest - a co nie jest - włączone
milek22 napisał(a):
chciałbym kliknąć "Pomógł" ale nie znalazłem takiej opcji, tak samo jak "autor otrzymał pochwałę"
Teraz napiszę ważną rzecz i wręcz prośbę na przyszłość i w cale nie dlatego, że zależy mi na punktach pomógł - bardziej chodzi o ew "pomógł" dla innych użytkowników forum.
Otóż sporo osób myśli sobie często mniej więcej tak:
"aaaaa znalazłem akurat taki podobny problem do mojego na forum, to po co będę zakładał nowy wątek - lepiej dopiszę na końcu pytanie o mój problem chociaż jest nieco inny ale podobny"
i teraz ? .... JAKI JEST CEL takiego podejścia ?
czy to w czymś pomaga autorowi pytania ? - ZDECYDOWANIE NIE, bo często do długich i starych wątków nikt nie zagląda - a nawet jak pojawi się znacznik, że ktoś napisał w tym wątku - to bez zajrzenia - oznacza się taki wątek jako przeczytany ...
czy to pomaga w działaniu samego forum ? - ZDECYDOWANIE NIE, bo idąc tym tokiem rozumowania to w zasadzie na forum powinien być JEDEN pierwszy wątek którego ktoś założy a później KAŻDY powinien się tylko dopisywać ze swoim pytaniem na forum, wtedy całe forum byłoby "przejrzyste" bo miałoby TYLKO JEDEN wątek ale za to w środku 4 miliardy postów - w sumie i tak wszystkie dotyczą elektroniki i programowania czyli jakoś się tam łączą. .............. Czy uważasz że to słuszna IDEA forum
czy poprzez doklejanie się do starego innego wątku - można kliknąć przycisk "POMÓGŁ" gdy jakaś osoba pomoże w rozwiązaniu problemu ? (Pomyśl o tym jednym wątku opisanym wyżej) ... w nim można byłoby kliknąć "POMÓGŁ" ale zrobić mógłby to TYLKO pierwotny i pierwszy założyciel wątku ... jest sens więc doklejania się do innych wątków ? ZDECYDOWANIE NIE
PODSUMOWUJĄC: bardzo uprzejmie proszę zakładać nowe wątki na forum zamiast doklejać się ze swoimi pytaniami do innych bo:
- forum jest DUŻO BARDZIEJ przejrzyste
- każdy może o wiele łatwiej znaleźć problem z którym się boryka bo przeszukiwanie leci głównie po tytułach wątków
- gdy założysz nowy wątek to możesz liczyć że o WIELE WIĘCEJ osób zajrzy do nowego wątku aby tobie pomóc
- zaś ty jako autor wątku będziesz w stanie wcisnąć przycisk "pomógł" pod każdą podpowiedzią, która okazała się dla ciebie pomocna
OK ? teraz jaśniej wygląda działanie forum ?