Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki

Teraz jest 21 sty 2025, o 20:02

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 136 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 1 sie 2015, o 21:23 
Użytkownik

Zbananowany użytkownik

no i odkopałem starego laptopa. zachęciliście mnie do aktualizacji bo może lepiej chodzić.
Pozatym ma partycje recovery i mogę do stanu fabrycznego go przywrócić wrazie co.

odpaliłem to narzędzie do tworzenia nośnika, chce zrobić instalke na karcie sd.
są 2 opcje do wyboru jedna ma literke N na końcu. która jest właściwa?

czy instalując z takiego nośnika jest wybór na uaktualnieniem i czystą instalacją jak to było we wcześniejszych wersjach?

czy instalator miesza cos z partycjami? nie uszkodzi mi ukrytej partycji recovery?

Klucz produktu potrzebny ten z naklejki czy ten z systemu? są to 2 różne klucze jak to przy laptopach z preinstalowanym systemem?

cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 1 sie 2015, o 21:30 
Moderator

Ale masz przecież opcję, żeby zrobił to wprost z internetu tym samym narzędziem ;) ... nie trzeba przez pendrive, chyba że tak wolisz

Cytuj:
czy instalując z takiego nośnika jest wybór na uaktualnieniem i czystą instalacją jak to było we wcześniejszych wersjach?

jest uaktualnieniem a nie czystą instalacją

PostNapisane: 1 sie 2015, o 22:10 
Użytkownik

Jeśli robisz aktualizację (nie robiłem czystej instalki i wszystko szybciutko śmiga) z Windowsa 7 do Windowsa 10 http://www.microsoft.com/pl-pl/software ... /windows10 to instalator niczego nie zmienia.Masz nowy system Windows 10 i wszystko inne pozostaje jak dawniej.Tyle tylko jesteś bardziej zadowolony:)

PostNapisane: 1 sie 2015, o 22:45 
Moderator zasłużony dla forum.atnel.pl

Antystatyczny napisał(a):
A co do klucza, to ja sobie programem do odczytywania klucza zapisałem na kartce klucz do windowsa

WinKey Finder ;-)

PostNapisane: 2 sie 2015, o 09:29 
Użytkownik

a mi się win 10 bardzo podoba :) na win 7 zawsze miałem problemy z wifi, a po akutualizacji jak ręką odjął, ci którzy się zastanawiają, czy warto, odpowiem krótko WARTO

PostNapisane: 2 sie 2015, o 14:45 
Użytkownik

A jak kogoś wkurza Menu Start to polecam darmowy ClassicShellSetup_4_2_1. Można w nim ustawić Menu Start Klasyczne lub takie jak w 7.

PostNapisane: 2 sie 2015, o 16:05 
Użytkownik

Ja powiem tak - mi na razie działa poprawnie windows 10. Ale ze wszystkimi "ach i och" poczekajmy troszeczkę, co by za miesiąc nie wyszły poważne problemy.

Póki co jestem na tak dla nowego systemu, tylko te cholerne przyzwyczajenia z poprzedniej wersji zostały :)

PostNapisane: 2 sie 2015, o 16:21 
Użytkownik

Zbananowany użytkownik

No i pisze z win10. Powiem tak Uaktualniłem windows7 starter czyli 32 bitowy. Dziś jednak chcąc czyścic wszystko po starym Windowsie wpadłem na pomysł nowej instalacji. Odczytałem klucz, z dysku usunąłem partycje uruchomiłem z karty SD którą wczoraj zrobiłem jako intalator windowsa 10 i bez problemu zainstalowałem 64 bitowy windows 10. Dość szybko poszło. Na dysku czysta instalka 64 bit zajmuje 10gb.

a co do menu windowsa 10. Ono ma drugie menu, wystarczy prawym przyciskiem myszy wcisnąć nad ikoną menu i rozwinie się proste bez udziwnień menu.

PostNapisane: 2 sie 2015, o 18:25 
Użytkownik

Ja poczekałbym tym ah
po Windows update w 10 ma zwiechy
nowy panel sterowania nie działa prawidłowo np były problemy instalacją language pack w w10 enterprice 90trial
są problemy z windows update na 3g/lte
personalizacji systemu jest tragiczna co nowe wydanie to mniej tego jest np w 10 nie można zmienić koloru okna i jego paska jest to od buildu 10030,
interfejs smutny i szary bez ciekawych kolorów i mało aero glass
nie mam tego efektu co pan mirek z tnącym systemem 7,
dobrze utrzymany windows 7 też dobrze działa jak jest utrzymany dobrym stanie ,
czyli defragmentacja dysku regularna 2~4 miesiącu i chkdsk raz na miej na profilaktyki ,
używanie 1 dobrego programu oczyszczenia systemu,
nie pobieranie piratow i przeglądanie stron z xxx z wirusami ,
regularny skan adwcleaner i mailware bytes ,
tak zadbany system bedzie chodził prawidłowo u każdego.
dodam ze takie sytuacje jak bluescreeny zacieki etc są spowodowanie zakupem tanich płyt głównych i no name akcesoria po pci card po usb powodowanie błędnymi sterownikami które tanich rzeczach nie mają aktualizacji lub bardzo rzadko producent je wydaje

Ostatnio edytowano 2 sie 2015, o 18:41 przez foreste, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 2 sie 2015, o 18:39 
Moderator

foreste napisał(a):
dobrze utrzymany windows 7 też dobrze działa jak jest utrzymany dobrym stanie

oooo panie, przesadzasz - a po co komu taki nowy system - skoro dobrze utrzymywany system Windows 3.11 działa bardzo dobrze :lol:

------------------------ [ Dodano po: 4 minutach ]

foreste napisał(a):
regularny skan adwcleaner i mailware bytes ,
tak zadbany system bedzie chodził prawidłowo u każdego.

Ty nie rozumiesz kolego jednej rzeczy .... to że każdy system będzie dobrze działał gdy będzie dobrze utrzymywany to sprawa tak oczywista jak jedzenie chleba ze smalcem ;) ... Chcesz to jak mówiłem wyżej utrzymuj sobie nawet Win 95 - kto ci zabroni ? ;)

Nowe systemy to nowe możliwości a w przypadku Win 10 ZDECYDOWANIE większa wydajność - szczególnie przy pracy z ogromną ilością plików i z gigantycznymi plikami np o wielkości 25 GB ! :lol: i większymi ..... Pewnie nawet na co dzień nie masz z tym do czynienia - więc zapewne dlatego wystarcza tobie starszy system - i bardzo dobrze o to chodzi .... Skoro dla twoich potrzeb nie widać różnicy w wydajności pomiędzy Win95 a Win10 to używaj Win95 jak lubisz antyki ;)

PostNapisane: 3 sie 2015, o 16:40 
Użytkownik

Witam
Jestem z synem akurat nowy od dzisiaj i tak trochę czytamy (powiem szczerze że dopiero mamy dostać aktualizację na Win10...czekamy ) ten post i nie rozumiem po co tego typu dyskusje są prowadzone autor Pan mierekk36 opisał "że jest super" no i chyba wydaje mi się że dyskusja czy tamten był dobry czy zły to chyba nie to miejsce , tu piszemy o swoich wrażeniach o tym systemie, czy działa jak diała czy są problemy z działaniem a nie o starych systemach ...może dobrych czy nie dobrych , ale to nie jest miejsce dla zachwalania Win3.11. Sorki to mój pierwszy post to może się trochę przejechałem.
Pozdrawiam

PostNapisane: 3 sie 2015, o 16:45 
Moderator

git79 napisał(a):
tu piszemy o swoich wrażeniach o tym systemie, czy działa jak diała czy są problemy z działaniem a nie o starych systemach ...może dobrych czy nie dobrych , ale to nie jest miejsce dla zachwalania Win3.11.

No dokładnie - ale przede wszystkim jak to ja zawsze sobie i innym powtarzam - zawsze trzeba zachować odrobinę dobrego poczucia humoru, uśmiechu ... i nie domyślać się, że jeśli ktoś coś powiedział - to pewnie miał na myśli wbić innemu zaraz gwóźdź w plecy ;)

Poza tym - ja nawet bym zrozumiał, że ktoś wejdzie i będzie zachwalał sobie nawet i Win 3.11 ;) .... uważam, że na przyzwyczajenia nie ma rady. Często się ludzie przyzwyczajają i nie potrafią odpuścić pomimo że już dawno mogliby przejść na lepsze ;) ale po co ? skoro uważają - że im nic lepszego nie potrzeba ? ;)

Każdy może mieć swoje zdanie - każdy byle kulturalnie je prezentować i nie prowadzić przedziwnych sporów

A tymczasem - warto właśnie poczytać dalszą część wątku żeby zobaczyć jak co niektórzy - którzy nawet na początku byli sceptyczni - już jadą na win 10 i się cieszą ;) .... co więcej nawet na bardzo starych kompach

PostNapisane: 3 sie 2015, o 17:22 
Moderator zasłużony dla forum.atnel.pl

mirekk36 napisał(a):
Poza tym - ja nawet bym zrozumiał, że ktoś wejdzie i będzie zachwalał sobie nawet i Win 3.11 ;) .... uważam, że na przyzwyczajenia nie ma rady. Często się ludzie przyzwyczajają i nie potrafią odpuścić pomimo że już dawno mogliby przejść na lepsze ;) ale po co ? skoro uważają - że im nic lepszego nie potrzeba ? ;)

Ty mnie nie drażnij bo jeszcze trochę i sobie Win95 zainstaluję, o!! :lol:

PostNapisane: 3 sie 2015, o 17:29 
Użytkownik

Zbananowany użytkownik

Ja tam od wczoraj na 10 jadę i powiem tylko, że mój laptop zyskał drugą młodość i przyspieszył tak że głowa mała. Jak ktoś ma możliwość aktualizacji to serdecznie polecam.

PostNapisane: 3 sie 2015, o 18:40 
Nowy

Ale powiedzcie koledzy co to właściwie za wersja jest tego Win 10 jeszcze testowa czy już finalna, ta którą można sciągnąć i wymusić instalkę. Bo u mnie po rezerwacji jest nadal info ze mam czekać na weryfikację systemu dla mnie, na dysku C mam już foldery $Windows.~BT oraz $Windows.~WS

Ostatnio edytowano 3 sie 2015, o 19:07 przez avrman, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 3 sie 2015, o 19:06 
Użytkownik

Jak na razie, poza dłuższym wsparciem nie umiem znaleźć korzyści z nowego systemu.
Może chodzi szybko, ale 7 też mi szybko chodzi na SSD, więc to nie argument.
Drażnią mnie za to te blade okna i tona spamu jak przy laptop-owych edycjach windows (linki do programów itp.).
Na szczęście większość można usunąć.

Puki nie wyjaśni się kwestia licencji, a głównie przenośności z upgrade-owanych oemów i powrotu do siódemki, raczej nie planuję przesiadki.

Jak ktoś jeszcze nie słyszał, a korzysta z routera 3G/4G (nie modemu), to nowy Windows potrafi uszczuplić nam limit netu, bo MS wymyślił sobie aktualizację w trybie P2P.

PostNapisane: 3 sie 2015, o 19:26 
Moderator

Jaglarz napisał(a):
Ty mnie nie drażnij bo jeszcze trochę i sobie Win95 zainstaluję, o!!

"powrót do przeszłości"? ;) Jagi chyba za dużo filmów się naoglądałeś :lol: .... ale z drugiej strony - powiem ci - że aż samego mnie korci aby zrobić coś takiego i przypomnieć sobie z łezką w oku tamte czasy, tych ciągłych instalek i rozsypywania się windowsów w porównaniu do dzisiejszych wersji

------------------------ [ Dodano po: 8 minutach ]

avrman napisał(a):
Ale powiedzcie koledzy co to właściwie za wersja jest tego Win 10 jeszcze testowa czy już finalna, ta którą można sciągnąć i wymusić instalkę. Bo u mnie po rezerwacji jest nadal info ze mam czekać na weryfikację systemu dla mnie, na dysku C mam już foldery $Windows.~BT oraz $Windows.~WS

Panie panie - pewnie jeszcze z rok albo dwa lata miną a ty wciąż będziesz pytał czy to jeszcze testowa wersja, czy był już service pack1 ? ;) czy to dobrze działa ? .... podczas gdy już pewnie będą zapowiedzi i beta testy windowsa 11 ;)

Praktycznie u nikogo nie ruszyła automatyczna instalka, ale jak zajrzysz w windowsie do czegoś takiego jak "historia aktualizacji" to zobaczysz, że taka próba była ale się nie udała z powodu błędu i tam będzie podany nr błędu (mogę się założyć że tam nie zajrzałeś) ... a tymczasem wszędzie w internecie pełno informacji o tym jak wymusić instalkę żeby tego błędu nie było - no toż JUŻ DWA ALBO TRZY razy w tym wątku był podawany link do strony Microsofta na rozwiązanie tego kłopotu - ale po co czytać ten wątek cały co ? ;)

ale ok podam tobie i kolejnym, którzy wejdą tu z takim samym pytaniem, wejdź na tę stronę - pobierz programik TOOL (narzędzie) i odpal a następnie wybierz pierwszą zaznaczoną opcję (instalka przez internet) i poleci jak burza, zajrzyj tu:

post136019.html#p136019

------------------------ [ Dodano po: 21 minutach ]

#ciamciak# napisał(a):
Może chodzi szybko, ale 7 też mi szybko chodzi na SSD, więc to nie argument.

To za to jest jeden z BODAJ NAJGORSZYCH argumentów w drugą stronę i niestety trafiony jak kulą w płot, bo idąc tą drogą myślenia panie kolego to aż się dziwię, że w ogóle Win7 używasz ;)

Ja powiem tobie o co chodzi - montuję poradniki wideo ... muszę obrabiać mnóstwo plików o gigantycznych rozmiarach po kilka a nawet kilkadziesiąt (Uwaga!) Gigabajtów - JEDEN PLIK. Co więcej - takie pliki źródłowe muszą być obrabiane w programach do obróbki wideo, nie chodzi tylko o ich kopiowanie - chociaż już NA TYM ETAPIE (głupie kopiowanie) zaoszczędzam dziennie po pół godziny TYLKO dzięki przesiadce na nowy system! .....

ale to nie wszystko - MOC nowszych systemów i to SZCZEGÓLNIE od wersji Win8 ! ujawnia się podczas renderowania tychże materiałów wideo. MAM DOKŁADNIE TEN SAM komp, pracę mam powtarzalną jak choinka .... wiem ile czasu muszę spędzać co dzień, ba co noc na takich pracach .... więc jeśli łącznie przy montażu jednego filmu WYRYWAM CHOCIAŻBY jedną godzinę dla siebie - dla snu, dla zrobienia czegoś innego ... to już jest DUŻO ... bardzo dużo

Nikt oczywiście nie każe na siłę komuś zmieniać windowsa na nowego - ja też nie każę przecież - tylko ciężko jest słuchać takich opowieści - że "ja nie zauważyłem przyśpieszenia" .... a jednocześnie obawia się o P2P

#ciamciak# napisał(a):
Jak ktoś jeszcze nie słyszał, a korzysta z routera 3G/4G (nie modemu), to nowy Windows potrafi uszczuplić nam limit netu, bo MS wymyślił sobie aktualizację w trybie P2P.

To wyłącz sobie opcję P2P bo jest SPOKOJNIE do wyłączenia w windowsie 10 zamiast opowiadać jak to zły microsoft robi takie złe rzeczy ...

Akurat ten pomysł na uaktualnienia P2P jest SUPER ! ... ja sobie wyłączam w domciu czy w firmie P2P w sieci WAN ale POZOSTAWIAM w sieci LAN !!! bo to jest SUPER - dzięki temu jak jeden komp w sieci lokalnej pobierze mi coś to drugi ZASYSA to od sąsiada ! - EXTRA POMYSŁ - tylko cenić za pomysłowość

a nie doszukiwać się okropieństw ....

Pomijam oczywiście to czy się podobają ikonki i inne efekty UI bo to jest naturalnie sprawa gustu ... i gdyby ktoś napisał że tylko dlatego nie instaluje nowego windowsa bo nie podoba mu się grafika to bym szybciej mógł to zrozumieć ;) niż wymysły o samych rzekomych wadach

Nie twierdzę oczywiście - że wad nie ma - bo na pewno się jakieś drobne rzeczy okażą po drodze - a co to ? widział ktoś kiedyś IDEALNY system po wypuszczeniu ? hahahaah :lol: co ? win7 był od razu taki extra ? ... jakiś inny był ? .... nie - to normalna droga rozwoju oprogramowania

PostNapisane: 3 sie 2015, o 20:00 
Użytkownik

#ciamciak# napisał(a):
Jak na razie, poza dłuższym wsparciem nie umiem znaleźć korzyści z nowego systemu.

Mogę od siebie napisać z własnego doświadczenia.
Po czytaniu w zeszłym tygodniu tego tematu "zaryzykowałem" aktualizację z Win8.1 OEM do Win10 na laptopie, który nie jest u mnie jakimś strategicznym komputerem. Jedyny dostęp do internetu w domu mam przez modem/router LTE. Cała operacja aktualizacji w ubiegłą sobotę trwała od około 23:30 do 5:00 rano(!). O kosztach transferu nie będę pisał bo to nie ten temat, nawiązuję tylko do postu kolegi ciamciak
Co do samego systemu to się okaże w dalszym użytkowaniu.

PostNapisane: 3 sie 2015, o 20:05 
Użytkownik

Zbananowany użytkownik

A ja tam bym chętnie zmienił z 7 na 10 ale instalatorek pisze, że karta graficzna niezgodna i kuniec...

PostNapisane: 3 sie 2015, o 20:07 
Moderator

xor napisał(a):
A ja tam bym chętnie zmienił z 7 na 10 ale instalatorek pisze, że karta graficzna niezgodna i kuniec...

No tak rzeczywiście na niektórych kompach miałem problem ze sterownikiem do karty chociaż przed instalacją nawet nie było komunikatu, że będzie problem. Ale na szczęście później udało się zassać drivery pod win10 i ruszyło

Jeśli jednak przed instalacją pokazuje, że sprzęt niezgodny to klops

PostNapisane: 3 sie 2015, o 20:14 
Użytkownik

@mirekk36
Ja nie żongluję takimi plikami, choć nie bardzo rozumiem jak system miałby to przyspieszyć, może jakieś ramdyski, czy coś.
O tym P2P wspomniałem przy okazji, żeby się ktoś nie zdziwił, że mu limit zżarło, wiem że można wyłączyć.

PostNapisane: 3 sie 2015, o 20:19 
Moderator

#ciamciak# napisał(a):
Ja nie żongluję takimi plikami, choć nie bardzo rozumiem jak system miałby to przyspieszyć, może jakieś ramdyski, czy coś.

A widzisz - wiem co mówię bo ja żongluję i to w ogromnych ilościach ... RAM-dyski? nie .... Microsoft już od Win8 (pisali o tym w różnych artykułach technicznych) zmienił drastycznie metody kopiowania znacznie je przyśpieszając. Co ciekawe duży nacisk położyli szczególnie na kopiowanie po sieci - jakże istotny problem. Wystarczyło że zanim zainstalowałem Win8 w owym czasie początku Win8 - zrobiłem test kopiowania na takiej samej maszynie - ty też możesz to zrobić i pewnie tak samo się zdziwisz. Weź jakiś folder z dużą ilością plików - mogą być małe pliki, kilka GB oraz folder z mniejsza ilością plików ale jak największych (jakie znajdziesz) i zmierz czas kopiowania na Win7 a później na tej samej maszynie na Win8 .... Ja po tak prostym teście aż strzygłem uszami z radości .... a czytałem że w Win10 jeszcze bardziej zostało to podrasowane ;) Testów już nie robiłem z kopiowaniem ale już na nim działam i już oszczędzam czas .... to dla mnie NAJWAŻNIEJSZE

------------------------ [ Dodano po: kilkunastu sekundach ]

#ciamciak# napisał(a):
O tym P2P wspomniałem przy okazji, żeby się ktoś nie zdziwił, że mu limit zżarło, wiem że można wyłączyć.

Tak ale warto wspomnieć co to za opcja , ile ma zalet oraz to że każdy może ją wyłączyć całkowicie zarówno w sieci WAN i LAN

PostNapisane: 3 sie 2015, o 20:34 
Użytkownik

#ciamciak# napisał(a):
choć nie bardzo rozumiem jak system miałby to przyspieszyć,

Zmiana wersji samego systemu plików już dużo daje, podobnie było w linuxie przy przejściu z Ext3 na Ext4

Po za tym 8 a tym bardziej 10tka ma już natywne wsparcie dla SSD, na 7ce to jeszcze bardzo po macoszemu działało, trzeba było sporo rzeczy ręcznie przestawiać.

PostNapisane: 3 sie 2015, o 20:46 
Użytkownik

Jak po macoszemu, Trim działa, instalator sam zrównuje sektory, jeżeli tylko płyta wspiera AHCI, to wszystko lata.
Jeżeli jest różnica w wyższych wersjach, to pewnie przez jakiś trik z buforowaniem.

PostNapisane: 3 sie 2015, o 21:00 
Użytkownik

Żaden trik, po prostu przepisany pewnie sterownik, o szczegóły techniczne trzeba by pewnie pyta w microsofcie, ale wątpię że powiedzą. Aczkolwiek możliwe że jest opis zmian wersji NTFS.
Po za tym zarządzanie pamięcią, już w 8 było o niebo lepsze niż w wcześniejszych łyndowsach, bo RAM się nie nudzi i w końcu jest wykorzystywany (podobnie jak w linuxie).

Jak pisze Mirek, kwestia praktycznego sprawdzenia, a nie jakiegoś gdybania, czy zrobili magiczną sztuczkę, czy Gates wbija szpliki w laleczki voodoo.

PostNapisane: 3 sie 2015, o 22:01 
Użytkownik

A ja bym chciał Viste ... podobało mi się uruchamianie laptopa 5 minut, zawsze można było trochę w tym czasie posprzątać otoczenie i kawę sobie zrobić... / a te nowe windowsy tego nie mają ...

PostNapisane: 3 sie 2015, o 22:06 
Moderator

xbary napisał(a):
A ja bym chciał Viste ... podobało mi się uruchamianie laptopa 5 minut, zawsze można było trochę w tym czasie posprzątać otoczenie i kawę sobie zrobić... / a te nowe windowsy tego nie mają ...

:lol: :lol: :lol: ..... no xbary .... zaplułem monitor herbatą ! :lol: .... ciekawe co to był za TRICK w tej Viście, że miała taką fajną opcję :lol:

PostNapisane: 3 sie 2015, o 23:34 
Użytkownik

Raczej nie było żadnych zmian w ntfs http://answers.microsoft.com/en-us/insi ... 8441914aec
w linuksie ext4 już jest stary, teraz np btfrs i inne z niesamowitymi możliwościami.

Zaktualizowałem z ciekawości na 10, szybszy to fakt od 8, jak na razie po jednym dniu zaobserwowałem kilka drobnych nie doróbek (losowo w czasie znikający otwarty folder, nie które starsze aplikacje o 1 numerek od razu blokada przy probie instalacji, np pandafreeantyvirus), wydadzą setkę łatek później może przerobią na servicepack.

np. widok zadań to już dawno było w KDE i tak ms jest tyle za linuksem

PostNapisane: 4 sie 2015, o 05:31 
Nowy

mirekk36 napisał(a):
Panie panie - pewnie jeszcze z rok albo dwa lata miną a ty wciąż będziesz pytał czy to jeszcze testowa wersja, czy był już service pack1 ? ;) czy to dobrze działa ? .... podczas gdy już pewnie będą zapowiedzi i beta testy windowsa 11 ;)
Heh zapytałem tylko jaka to wersja, tak ciężko odpowiedzieć jednym prostym zdaniem? ;) Moje wątpliwości wzbudził tekst z tego linku http://windows.microsoft.com/pl-pl/wind ... =client_wu.
Ty to chyba panie jakiś jasnowidz jestes że wiesz o co za rok będę pytał :lol: Mam 3 kompy do przeinstalowania i kupę aplikacji na nich więc po prostu pytam, rozumiem (chociaż nie dostałem odpowiedzi wprost) że jest to juz normalna wersja RTM a nie robocza jeszcze typu Preview.

mirekk36 napisał(a):
Praktycznie u nikogo nie ruszyła automatyczna instalka, ale jak zajrzysz w windowsie do czegoś takiego jak "historia aktualizacji" to zobaczysz, że taka próba była ale się nie udała z powodu błędu i tam będzie podany nr błędu (mogę się założyć że tam nie zajrzałeś) ... a tymczasem wszędzie w internecie pełno informacji o tym jak wymusić instalkę żeby tego błędu nie było - no toż JUŻ DWA ALBO TRZY razy w tym wątku był podawany link do strony Microsofta na rozwiązanie tego kłopotu - ale po co czytać ten wątek cały co ? ;)

Przecież napisałem że pytam o tą wersję którą można wymusić instalkę, więc prosty wniosek z tego że wiem o takiej mozliwości (moze nawet wcześniej niz było to na forum napisane, tez tamten temat czytałem). Nawiasem mówiąc do historii aktualizacji zaglądałem (zakład więc byś przegrał) i akurat nie ma w moim przypadku nieudanych aktualizacji ;) - taki pech

mirekk36 napisał(a):
ale ok podam tobie i kolejnym, którzy wejdą tu z takim samym pytaniem, wejdź na tę stronę - pobierz programik TOOL (narzędzie) i odpal a następnie wybierz pierwszą zaznaczoną opcję (instalka przez internet) i poleci jak burza, zajrzyj tu:

post136019.html#p136019

Dziękuję uprzejmie ale mnie akurat to nie jest potrzebne bo juz od jakiegoś czasu mam na pendrivie zainstalowane narzedzie do wykonania instalacji win 10 ale wstrzymywałem sie aby uzyskać informacje co do wersji jaka tym narzedziem da sie zainstalować i to tyle ale widać aż tyle bo wzbudziłem irytacje tylko nie wiem dlaczego ;)

dla przypomnienia moje pytanie z którego jasno wynika jaka była moja intencja:
avrman napisał(a):

Aż sie boje zadać kolejne pytanie :lol: ale co tam:
Czy menu Start da sie upodobnić do chociażby tego z windowsa 7, bo w windowsie 8.1 doinstalowywałem sobie nakładke "Start8", a gdzieś wyczytałem że w win10 jest zablokowana taka mozliwość a ten nowy start to taka proteza trochę - zapewne da sie przyzwyczaić ale zawsze to ciągnie do starych nawyków jeśli są do tego wygodne.

PostNapisane: 4 sie 2015, o 06:21 
Użytkownik

jaman7 napisał(a):
wydadzą setkę łatek później może przerobią na servicepack.

Idąc tym tokiem myślenia to każdy linux jest wypuszczany w wczesnej fazie testowej alfa, biorąc pod uwagę ile łat dziennie/tygodniowo wychodzi na ten system (tak byłem i jestem też użytkownikiem linuxa)

Typowe "choroby" wieku dziecięcego, żaden system nie jest idealny, nawet debian w wersji stable ma co chwile jakieś poprawki wypuszczane.

U mnie jedynie na win10pro x64, zauważyłem problem z łączeniem się wifi, jeżeli zmienię sieć w innym miejscu to potem nie zawsze chce się połączyć np. w pracy, trzeba dać diagnozuj. Bo windowsa nie restartuje często na laptopie tylko go usypiam.
Tyle że wszystkie sterowniki są instalowane na win7, po update nie instalowałem nic.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 136 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1