Hej
Mam problem i tym razem chodzi chyba o samo Visual Studio ale do rzeczy. Wątek mam też na innym forum ale założe i tu, może ktoś się z tym spotkał
Witam
Mam dziwny problem z funkcją scanf("%s",
Powinna ona obcinać tekst po wykryciu Białego znaku. A jednak coś jest nie tak .
Załączam początek kodu( reszta to obliczenia i działają. Problem z scanf("%s" jest taki , że po wpisaniu np. Jak Nowak program się zamyka. Szukałem co to może być i gdy dodałem funkcje getchar(); to zadziałało. Poniżej 2 kody
Całego nie wklejam, bo część licząca działa. poniższy kod powoduje, że scanf("%s" wczytuje nazwisko( co zaraz pokaże na zrzucie ekranu)
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Ten kod zaś powoduje, że pięcioliterowe nazwisko będzie pominięte (5x getchar():)
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Próbowałem tez wersji z
język c
i nic.
Dobra tu zrzut ekranu. Wyraźnie widać, że funkcja pobiera cyfry po spacji i podstawia do wzoru a nie powinno tak być. Dodam że kompilowałem na kompilatorze on line i to działa. Próbowałem też inny listing z ksiązki Praty i lipa. Zmieniałem ustawienia kompilatora w Visual Studio na C potem C++ potem default. Nic.
nie mam pojęcia co się dzieje. Może ktoś ma jakiś pomysł. Kiedyś to chodziło mi normalnie( jakieś 1,5 roku temu, może 2 lata. Jedyna zmiana to win 8.1)
Nie działa mi jeszcze wgrywanie obrazków na kompie firmowym. Jakby co poniżej link
http://forum.4programmers.net/Newbie/24 ... cje_scanfsPozdrawiam
Piotrek