można ustawić UDP SERVER (to będzie najlepsze) komendą AT+NETP
to nie jest tak - że na wszystkie pytania użytkowników i potrzeby ich konfiguracji - da się znaleźć odpowiedzi w notach PDF. Tu potrzebne jest niemałe doświadczenie w zakresach komunikacji , własne próby itp ... dlaczego ? Bo często dany cel można rozwiązać na kilka różnych sposobów. Nie jest prosto omówić w 2-3 żołnierskich słowach kiedy wybrać np
UDP Server kiedy UDP Client kiedy TCP Server kiedy TCP Client - co od czego zależy i co kiedy do czego się przydaje - szczególnie gdy trzeba to wytłumaczyć osobie początkującej w tym zakresie
po to wymyśliłem sobie, że będę robił poradniki .... tyle że jak widać niektórzy ludzie nie mają cierpliwości - a ja nie jestem w stanie każdemu z osobna pomóc poprzez np napisanie artykułu żeby wyjaśnić te zagadnienia od podstaw żeby ktoś dalej mógł sam już działać
jak widać producenci takich modułów i to nie tylko tych - też nie bawią się w takie wyjaśnienia .... tak samo w notach PDF procka nie znajdziesz rozwiązań jak np zrobić sobie programowy I2C albo nie wiem - jakąś tam obsługę wyświetlacza OLED
--------------------------------------------------------
andrzej381 napisał(a):
Tajemnicą jest dla mnie również sterowanie przesyłaniem bajtów danych tak aby dochodziły "natychmiast"
Tutaj np to KOMPLETNIE nie wiem o co koledze chodzi - z tego zdania można by wywnioskować, że rzekomo co ? nie da się przesyłać przez te moduły danych natychmiast ? poza tym jak słyszę określenie "natychmiast" .... to już widzę że czai się gdzieś wielkie niezrozumienie - chociaż mogę się mylić
dlatego wyżej napisałem dwa żołnierskie słowa
UDP SERVER - komendą AT+NETP
www.youtube.com/mirekk36 ]