Jaglarz napisał(a):
Proszę się zapoznać z zasadami: topic7402.html
- poprawione.
mirekk36 napisał(a):
To weź na drugi raz taką lekturę i miejsce gdzie o tym było napisane - OMIJAJ DUŻYM ŁUKIEM .... bo takich bzdetów to jeszcze nie słyszałem ..... To nie atmegi88 mają czasem problem tylko niektórzy ala-programiści mają problem z programowaniem procka
- z reguły omijam takie teksty. Rzucił mi się on kiedyś mimowolnie na jakimś forum. Temat watchdoga już ogarnąłem. Nie wiem co to był za problem. W każdym razie watchdog nie działał tak jak należy i nie był to przypadek o którym piszesz. Sam napisałem inicjalizację i wystartował. Teraz działa już z biblioteki.
mirekk36 napisał(a):
zobacz jak szybko można zacząć poprawnie rysować schematy ok ?
- ten schemat powstawał bardzo długo i to właśnie na nim uczyłem się technik rysowania. Teraz już ogarniam temat ale na kurs rzucę okiem
Przepraszam, że tak długo nie odpisuję ale przygotowuję się do wyjazdu i mam sporo obowiązków. Więc do rzeczy: watchdog ogarnięty. w ok. 80% zawieszeń działa poprawnie, natomiast w pozostałych nie zapisuje wartości zmiennych i ustawienia kasują się
Zmienne, które mają "zostać" po restarcie są inicjalizowane przez:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Natomiast w funkcji main:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Niestety to są półśrodki, a mi chodzi o rozwiązanie problemu zawieszania się procesora. Nie wiem już z czego to może wynikać. Mam wrażenie, że jest to zależne od temperatury ale przecież przy 45*C układ powinien pracować normalnie!!! Podpowiedzcie co jeszcze może być przyczyną.