Dziękuję za informacje.
mokrowski napisał(a):
A z racji tego że mam alergię na kilka zachowań i jednym z nich jest postawa roszczeniowa, zareagowałem
hmm w świetle wcześniejszego:
SunRiver napisał(a):
Spokojnie panowie cały opis tworzenia szablonów kodu juz jest gotowy wraz z przykładowym szablonem w którym dodaje takie infa jak na którymś zrzucie widać po prostu zapomniałem zapodać
pytanie kolegi ja przynajmniej nie odczytuje jako roszczeniowe, no ale to już tak jest jak się nie rozmawia patrząc w oczy i dlatego mnie trochę z kolei denerwuje przypisywanie komuś złych intencji (tutaj roszczeniowych).
mokrowski napisał(a):
Wojtku, temat leży 1.5 roku. Nikt nie zadaje pytań.
Pytania były ale doszedłem do wniosku, że trzeba dać czas, a jak napisałem nie używam na co dzień eclipse to i ciekawość minęła, po ponawianych przez kilka miesięcy pytaniach
i żebym nie był źle zrozumiany - bez pretensji do kogokolwiek, tu jest dobrowolność odpowiedzi na pytania
, nie ma musu.
A o co dokładnie mnie np. chodziło - o drobiazgi o których już pisałem na samym początku, a zauważyłem u Suna właśnie, czyli aby były automatycznie dodawane w komentarzu informacje co do :
- typu MCU
- typu kompilatora
- plugin itd. co widać na załączonym obrazku, podobnie jak data czy nazwa autora (to wiem jak się robi
)
Jak dodać zmienne build to wiem (doszedłem do tego jakoś
) ale w rozwijalnej liście akurat nie ma tych o które mi chodziło, a jak nawet coś wpiszę sam to nie pojawia się przy edycji wzorca (nie ma na liście zmiennych) i w tym jest problem jak zrobić aby tam się to pojawiło?. Czy trzeba zainstalować do tego ChangeLog Management Tools?
To są głupoty, wiem i dlatego w sumie dalej się tym nie interesowałem - bo przekopywanie się przez gąszcz ustawień i możliwości przekracza mój czas jaki mogę na to poświęcić, a można się bez tego obejść, ot ciekawostka dla mnie przy poznawaniu eclipse (bo lubię znać trochę innych IDE niż tego co używam).
-------------------edit--------------
Zainstalowanie Changelog wiele mi nie zmieniło.