ja lekko uzupełnię to co słusznie podpowiedział już SunRiver:
1. powinno się odpalać z autostartu - ale to tylko takie tam INTRO i klawisze ew które przeniosą do folderu. Jednak nie mogę zagwarantować że zawsze dobrze to zadziała. Więc nie ma co kombinować - po prostu odpalasz explorator windows czy tam klikasz w płytkę i ręcznie kopiujesz pliki z DVD. UWAGA! ... gorąco polecam obejrzyj sobie na początek ze 2-3 pierwsze lekcje VIDEO z katalogu "Lekcje VIDEO" ok?
2. ale o której wersji mówisz o tej starej z płyty DVD ? bo ta jest już mocno przestarzała i nie ma żadnych opcji związanych z aktualizacją, no ale jak sobie pobierzesz najnowszą wersję:
http://atnel.pl/mkavrcalculator.htmlto zobaczysz, że ona już informuje ładnie o dostępnej aktualizacji
... ale niestety nie dorobię klawisza do auto-aktualizacji - że samo się wszystko zrobi .... bo tak jak jest teraz - to jeszcze ktoś chociaż zajrzy na stronkę atnel i cokolwiek poczyta chociaż jakąś instrukcję czy obejrzy videoporadnik do tego programu. A jak byłoby wszystko automatycznie to uwierz mi - wielu ludzi by nie zajrzało do instrukcji a ja miałbym od razu 10x więcej maili z pytaniami ... na które i tak w odpowiedzi podawałbym linka do tej strony bo tam są odpowiedzi na takie pytania.
3. tak jak pisze Sun, a i ja też przechodziłem w pewnym momencie z Bascoma na C .... tyle że ja (może nie uwierzysz) ale aż 8 !!! razy podchodziłem do C. Siedem razy mnie odrzucało a dopiero za 8 zaskoczyłem i się zakochałem od razu
ale popytaj też innych na tym forum, na prawdę wielu jest ludzi którzy przechodzą z Bascoma
więc jeśli ci coś nie idzie , czegoś nie rozumiesz - to po to masz to forum, pytaj, pytaj i jeszcze raz pytaj na bieżąco o to czego nie rozumiesz. Bo jak człowiek się na czymś zatnie to stoi w miejscu i się zniechęca. I nie wstydź się zadawać pytań, nawet najprostszych - bo wszyscy tu jesteśmy początkujący
i nawzajem się wspieramy - to na prawdę fajny mechanizm albo może "organizm" to forum i ci przyjaźni ludzie, którzy tutaj są ... wielu z nich rwie się wręcz do pomocy - bo znają to tajemną zasadę - że jak się komuś pomaga to niechcący samemu człowiek się uczy ... jak trochę z nami tu podziałasz to też to zrozumiesz
poza tym ja też tu często zaglądam i staram się pomóc. W razie czego dostępny jestem także na skype więc wal śmiało jak w dym
i zobaczysz, że jakoś pójdzie
------------------------ [ Dodano po: kilkunastu sekundach ]Cytuj:
Każdy musi wypracować własną drogę i własny sposób na naukę ....
A to są święte słowa naszego wielebnego Sun'a
www.youtube.com/mirekk36 ]