Piotr123 napisał(a):
zwłaszcza, że jestem na tym nowym wykupionym kursie ESP.
Panie ESP są do tego stworzone wręcz - na nich będziesz mógł sobie poszaleć jak znasz htmla i te sprawy.
Piotr123 napisał(a):
Tylko mnie frapuje jedna rzecz: jak Ty Mirku zrobiłeś web serwera na atnel wifi to musiałeś pokonać rozmiar: html data length: 4460 (tyle miała Twoja strona), a ja utykam na html data length: 800.
Na atnel wifi też są ograniczenia i nie chce mi się już nawet dyskutować jakie, tam też nie przekroczysz jakiejś tam wielkości ... a tutaj ... czy ty nie kojarzysz o co chodzi ? bo piszesz że masz ograniczenie do 800 bajtów - a nie widziałeś jaka ilość bajtów jest przewidziana dla bufora tcp w tym stosiku. Owszem można ją zwiększyć nawet na AVR ale nie na atmedze32 - a nawet jak zwiększysz to i tak niewiele chyba że sobie przerobisz bibliotekę tego prostego stosu tcp. Musiałbyś w bibliotece zacząć rzeźbić żeby przekroczyć pewne wartości - jest sens. Są lepsze stosy TCP do tego celu jak chociażby lwip na którym osiągnąć można byłoby o wiele lepszy rezultat - ale nadal będzie to skórka za wyprawkę na AVR i na prawdę nie ma co w ogóle w to brnąć. Tymczasem na atnel wifi nie używa się przecież żadnego stosu bo on jest wbudowany w atnel wifi a procek komunikuje się z nim tylko przez rs232 więc no obsługa jest całkiem inna ... tam się wysyła tylko samego htmla przez rs232 i to wszystko więc co dałby ci ten kod jeśli ty myślisz tu o stosie tcp dla enc28j60.
Później jak zrobisz to na esp to będziesz się sam śmiał z tych prób na avr i zrozumiesz jak mocno były one bezcelowe. Tym bardziej że na esp można nawet podłączyć sobie ethernet po kablu za pomocą enc28j60 a nie tylko domyślnie wifi
www.youtube.com/mirekk36 ]