Mam dziś nietypową sprawę. Otóż zacząłem projekt pewnej przystawki do commodore+4 i wykorzystałem tam EPROM 27512 (dokładniej Winbond flash 45ns) jako dekoder adresu. Jednak dostałem sygnał z forum (anglojęzyczne), na którym się udzielam w tej sprawie, że do takich rzeczy lepiej użyć układu GAL 22V10, o którym nie mam zielonego pojęcia. Faktycznie po małym rozeznaniu czasy przetwarzania przez taki układ są znacznie szybsze - jeśli dobrze odczytanie to około 5ns. Zacząłem trochę poszukiwać informacji przeglądać dokumentację, jednak nadal nie wiem ile tak naprawdę dostępnych wejść ma ten układ. Wygląda na 10 in 10 out, ale czy na pewno? Mnie potrzeba 17in i 2 out (lub przyszłościowo 4). W EPROM dwa najstarsze bity spinam bramką AND. Czy GALa można tak przekonfigurować na moje potrzeby? W jakim w ogóle środowisku to oprogramować (sam programator akurat mam - TL866IIplus)? Czy program wygląda podobnie jak w C? Byłbym wdzięczny za jakiś info, bo w sieci jest sporo rzeczy, ale to tak jak i z C - załapałem dopiero jak Mirka wykładów posłuchałem