mirekk36 napisał(a):
marcin_c napisał(a):
Układ obniżający 3v3 będzie dostarczał napięcie do atnelowskiego wifi i modułu radia. Wifi ma swoje filtrowanie
No jeśli ty nie zadbasz o porządny kondek przy zasilaniu Atnel WiFi to później się nie zdziw, że będzie działać w kratkę
Elektronikiem nie jestem, więc generalnie jak już sobie robię płytki to bazuję głównie na rozwiązaniach które stosujesz i zlepiam to w całość. Póki co to całe dwa projekty które zrobiłem działają, w sumie dzięki tobie. Dzięki!
Analizując schemat MagicMatrixa przy module WiFi nie widzę żadnej filtracji przy zasilaniu więc założyłem, że jest już na płytce modułu. Jak patrzę właśnie na nią przez lupę to jakieś dodatkowe elementy tam widać.
Złącze 5 pinowe z pierwszego postu to miejsce dla AtnelAir2, na nim widzę jakieś żółte kondki ale to pewnie dla LDO3v3.
Swoją drogą dobrze że teraz to widzę, bo bym miał babola AtnelAir2 da mi 3v3 i załatwi konwersję! A ja tam pcham 3v3. Ehh
Reasumując, jeżeli jest tak jak mówisz, że powinienem zastosować jakieś kondensatory to co byś proponował? 22uF elektrolityczny i 100nF ceramik?
A jak Panowie z tematem prowadzenia ścieżki?