Witam
Robię projekt wyświetlacza 11 na 27 pixeli z diod WS2812B, wyświetlacz już mam zrobiony, jestem na etapie pisania kodu i mam problem z zakłóceniami, ponieważ wysyłam sygnał żeby zapaliło mi wszystkie diody na biało a one migają randomowymi kolorami. Ledy są podłączone do zasilania z transformatora 5v zestaw ATB jest zasilony z USB oraz z zestawu jest wyprowadzony przewód z pinu PA0 i biegnie bezpośrednio do paska ledowego do pinu DIN (5m kabel na dane)(Mikrokontroler: Atmega32). Program który napisałem opiera się o poradniki dotyczące taśm ledowych WS2812, użytą funkcja która wysyła dane do paska LED jest ta z "adresowaniem pośrednim" {[ws_port]"M" (_SFR_MEM_ADDR(WS_PORT))}.
Co powoduje te zakłócenia ??
Czy czasem nie powinienem podłączyć zestawu ATB i pasków ledowych pod to samo zasilanie (transformator 5v) oraz między pin PA0 a pin DIR powinienem wstawić rezystor 470 Ohm ??
Czy mógłby mi ktoś narysować prawidłowy schemat podłączenia do zestawu ATB ??
Jak mam podłączyć zasilanie z transformatora 5v do zestawu ATB jeżeli nie posiadam modułu DIGI-LION 3PB (zastanawiałem się nad podłączeniem zasilania przez kabel USB albo taśmę KANDA,do odpowiednich kabli w przewodach wlutuję 5v i GND) ??
Z góry dziękuje za pomoc :3