Cześć,
Zrobiłem urządzenie z nadajnikiem opartym na chipie nRF24L01+. Problem jest taki, że każda drobna zmiana wykonywana (chodzi o czas wykonywania, który się wtedy zmieni) w pętli głównej programu wpływa na nadawanie. Dla przykładu: w zamieszczonym przeze mnie kodzie poprawnie nadawane są dane o akutalnym napięciu (XPotVoltage, YPotVoltage) natomiast komenda TX, którą wysyłam nie zostaje nadawana wcale. Jednak dodając wewnątrz funkcji nRF24L01+ opóźnienie rzędu 10us wszystko zaczyna działać poprawnie do momentu dodania obsługi wyświetlacza OLED, wtedy dane o napięciu są wysyłane poprawnie, ale komenda TX wysyłana jest losowo przy poruszaniu joystickiem, z którego czytam napięcie.
Poprawność działania testuję na terminalu, do którego trafiają dane z odbiornika. Używałem też analizatora stanów logicznych, funkcja nadająca "TX" w ogóle jakby się nie wykonywała.
Korzystam z tej biblioteki:
https://forum.atnel.pl/topic11377.html@EDIT: co ciekawe inicjalizacja OLED powoduje całkowite niedziałanie nadawania.
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Z góry dziękuję za podpowiedzi,
Pozdrawiam