aren napisał(a):
Panie Mirek to nie jest tak hop siup wszystko na raz zapamiętać.
Panie, ... a ty myślisz że ja albo ktoś to na pamięć wkuwa tego typu książki ?

... to chyba tylko gieniusze co niektórzy z ele...
Ale za to masz wyraźny ROZDZIAŁ w książce, no i pierwsze przykłady na DVD dołączonym do książki - gdzie w tytule jak BYK masz o obsłudze przycisków/klawiszy - to powiedz mi czy ktoś tu wymaga od ciebie "na pamięć" ? ... żebyś chociaż na przykładzie tych kodów albo te kody DOKŁADNIE spróbował i coś ci nie wychodziło - to wtedy - no można zrozumieć bo początkujący jesteś ....
ale ty - piszesz kod w oderwaniu w ogóle od jakiegokolwiek przykładu nie tylko z książki ale z jakichkolwiek nawet kodów z netu .... Więc zrozum - nikt ci tu nie zarzuca niczego - KAŻDY rozumie właśnie że jesteś początkujący - ale na Zeusa .... no jak mówię otwórz właściwy rozdział albo otwórz pierwsze ćwiczenie z DVD i zacznij je przerabiać - a jak czegoś nie rozumiesz to zadaj pytania - OK ?
i podobnie z kolejnymi ćwiczeniami - bo wtedy będzie o wiele łatwiej ci pomóc czy na coś naprowadzić - gdy będzie widać że idziemy tym samym tokiem rozumowania ... o to chodzi
------------------------ [ Dodano po: 2 minutach ]aren napisał(a):
ale jak widać na razie beton jestem
Beton to jest ten kto może NIC nie robi - ty coś robisz - może trochę nieudolnie no ale cię naprowadzamy

.....
tylko tak się zastanawiam - przyznaj się bez bicia - zaglądałeś do przykładów na DVD ? albo do przykładu obsługi klawisza w książce ? ale w takim sensie - że
1. napisałeś swój kod tu na forum
2. zajrzałeś do książki czy ew jest co najmniej podobnie jak w niej
3. albo zajrzałeś do przykładu na DVD
??? zrobiłeś tak czy nie ?

www.youtube.com/mirekk36 ]