Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki

KURS HOME ASSISTANT

Chcesz zautomatyzować swój dom bez skomplikowanego kodowania?
Zastanawiasz się nad wyborem sprzętu, oprogramowania i aplikacji?
Od czego zacząć przygodę z HA? Co będzie najlepsze na start?

Nasz kurs Home Assistant nauczy Cię krok po kroku, jak łatwo zautomatyzować swój dom i oszczędzić na rachunkach za prąd i ogrzewanie. Bez chmur, bez zbędnych abonamentów. Twoja przygoda z Home Assistant zaczyna się tutaj!

↓↓↓

Szanujemy Twoją prywatność. Możesz wypisać się w dowolnym momencie.

Teraz jest 18 lip 2025, o 19:56

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 129 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
    Autor Wiadomość
    PostNapisane: 8 sty 2015, o 14:26 
    Moderator

vincenzo92 napisał(a):
    Dobry człowieku to nie jest tak że grupka ludzi robi na złość przecież wszystko musi zweryfikować google gdyby

robi robi na złość - i zostało to dostrzeżone - i TYLKO dlatego google nie zawiesiło mi konta Adsense - tak sami mi napisali. Gdyby nie to grupowe zgłoszenie to przymknęliby oczy bo reklamy pomimo że w programach dobrze wpasowywały się w ogół przekazywanego kontentu reklamowego - można było kierować spersonalizowane dobrze reklamy ... Ale niestety - jest punkt regulaminu - że nie można stosować tych reklam w adsense i już ....

vincenzo92 napisał(a):
    Dajcie czas na wyjaśnienie

Nie trzeba czasu na żadne wyjaśnienia - już się wszystko wyjaśniło i to napisałem - a wszystkie reklamy google adwords wyłączyłem w programach i koniec, więc tacy ludzie jak ty dopięli swego - aczkolwiek nie udało się im dopiec mi do żywego - bo gogel napisał mi wyraźnie że z uwagi na bardzo nietypowe skargi/zgłoszenia - nie zawiesza konta.

dla mnie nie jest to na szczęście dramat życiowy ... niech wam będzie malkontenci że znowu 1:0 dla was - jeśli poczujecie się z tym lepiej.

Ale i tak zapowiadam, że reklamy w moich programach powrócą - na pewno nie google adwords ale inne i wszystko będzie zgodne z regulaminami i prawem bo tego nigdy staram się nie naruszać pod żadną postacią.

vincenzo92 napisał(a):
    Bądźcie rozsądni i dajcie sobie spokój z tymi uwagami na temat polski.

Bywam na różnych forach zagranicznych - angielsko- i niemiecko- języcznych ..... NIGDZIE nie zieje taka zawiść, nienawiść jeden do drugiego jak na polskich forach i w polskim internecie ..... Nie trzeba się opamiętywać - TAK JEST - i takie jest moje zdanie

PO TO JEST TO FORUM - gdzie jednym z jego celów jest bezwzględne tępienie takich ludzi, którzy nie potrafią współżyć w przyjaznej atmosferze. Nie chcę przez to powiedzieć - że TYLKO to forum jest takie - znam i w Polsce fora, które równie dobrze o taki poziom przyzwoitości dbają i dobrze ....

------------------------ [ Dodano po: 4 minutach ]

xpower napisał(a):
    więc tak naprawdę nie wiemy co komuś przeszkadzało, ew. w jaki sposób naruszyło to regulamin

Już napisałem wyżej - jeden z punktów regulaminu mówi o tym, że reklamy nie mogą być w programach o czym nie wiedziałem niestety. Ale nie podchodzą do tego tak restrykcyjnie jak do innych zastrzeżeń - np do umieszczania reklam w mailach i innych ... wtedy od razu dają w łeb czyli blokują konto. Ja natomiast wcześniej poczyniłem pewne kroki aby google mogło lepiej dostosowywać kontent reklamowy - stosując się do innych zasad regulaminu ... dlatego nie był to taki wielki problem dla googla ... no ale jak znalazła się grupka "przychylnych inaczej" ...

zresztą kończę już ten temat - bo nie miało być o tym co się stało - bo w sumie nic się nie stało panowie - nic się nie stało .... (ja przyznaję się do winy - że naruszyłem punkt regulaminu i tyle - w tej chwili się do niego dostosowałem - to zamyka ten temat na AMEN!)

jeśli ktoś chce pomóc to poproszę o jakieś pomysły na przyszłość

cytowanie selektywne  Cytuj  
    PostNapisane: 8 sty 2015, o 14:33 
    Użytkownik

Zbananowany użytkownik

To zachowanie w stylu Edisona który przekonał rząd Hamerykański by ludzi na krześle elektrycznym uśmiercać prądem przemiennym który propagował Tesla. Nic tylko zawistna konkurencja. Ja tam patriotą nie jestem, nikogo takiego nie udaje i można by wymienić setki przykładów na to jak ludzie w naszym kraju potrafią "cebulaczyć", cokolwiek to znaczy. Nie mówie że cały kraj jest zły ale wielu ma problem z dzieleniem się wiedzą a jak widzą kogoś kto tę wiedzę wylewa z siebie wiadrami dla innych to wbijają mu nóż w plecy bo boją się że jak ktoś się nauczy to będzie lepszy od nich. Takie tam leczenie kompleksów. Młody jestem, z historii dobry nie byłem ale jak wojny nie ma to Polak na Polaka pluje. Tak było, jest i będzie. Nistety.

Mirku. W imieniu Wszystkich użytkowników forum i swoim, chciałbym Cię powiedzieć że jest nam bardzo przykro że wśród Twoich widzów są tacy "ludzie" i jednocześnie oświadczyć że gotowy jestem na płatną formę przekazywania wiedzy. To tyle z mojej strony. Trzymaj się i nie poddawaj.

------------------------ [ Dodano po: 6 minutach ]

Ja mam pewien pomysł jeszcze. Jeżeli ma powstać jakaś seria poradników to niech jej trailer albo jakiś dłuższy urywek będzie dostępny nieodpłatnie a jak kogoś zaciekawi to np niech wyśle smsa za 6 złotych czy za 10 by mieć dostęp On-line. Odsieje to tych wszytskich klikaczy łapek dół i innyc Śpeców. A ja na Twoim miejscu mkbootloader2 zrobiłbym płatny nawet dla tych co mają pierwszą wersję tylko powiedzmy za symboliczną kwote.

PostNapisane: 8 sty 2015, o 14:41 
    Użytkownik

Trochę mnie martwią kłopoty mojego imiennika. Nie wiem czyja to sprawka, ale być może "ktoś", uważa że w Polsce rośnie duża grupa pasjonatów, która w przyszłości wyprze z rynku dotychczasowych hegemonów i na wszelki wypadek utrudnia? Jestem biernym użytkownikiem TWÓRCZOŚCI p. Mirka i uważam, że "komuś" to się odbije czkawką. Nie będę wiecował, ale solidaryzuję się z moim imiennikiem.
    Sorki za spiskowe teorie dziejów, ale jestem z "tego" rocznika.

PostNapisane: 8 sty 2015, o 14:46 
    Użytkownik

Nefarious19 napisał(a):
    To zachowanie w stylu Edisona który przekonał rząd Hamerykański by ludzi na krześle elektrycznym uśmiercać prądem przemiennym który propagował Tesla. Nic tylko zawistna konkurencja. Ja tam patriotą nie jestem, nikogo takiego nie udaje i można by wymienić setki przykładów na to jak ludzie w naszym kraju potrafią "cebulaczyć", cokolwiek to znaczy. Nie mówie że cały kraj jest zły ale wielu ma problem z dzieleniem się wiedzą a jak widzą kogoś kto tę wiedzę wylewa z siebie wiadrami dla innych to wbijają mu nóż w plecy bo boją się że jak ktoś się nauczy to będzie lepszy od nich. Takie tam leczenie kompleksów. Młody jestem, z historii dobry nie byłem ale jak wojny nie ma to Polak na Polaka pluje. Tak było, jest i będzie. Nistety.

Mirku. W imieniu Wszystkich użytkowników forum i swoim, chciałbym Cię powiedzieć że jest nam bardzo przykro że wśród Twoich widzów są tacy "ludzie" i jednocześnie oświadczyć że gotowy jestem na płatną formę przekazywania wiedzy. To tyle z mojej strony. Trzymaj się i nie poddawaj.

------------------------ [ Dodano po: 6 minutach ]

Ja mam pewien pomysł jeszcze. Jeżeli ma powstać jakaś seria poradników to niech jej trailer albo jakiś dłuższy urywek będzie dostępny nieodpłatnie a jak kogoś zaciekawi to np niech wyśle smsa za 6 złotych czy za 10 by mieć dostęp On-line. Odsieje to tych wszytskich klikaczy łapek dół i innyc Śpeców. A ja na Twoim miejscu mkbootloader2 zrobiłbym płatny nawet dla tych co mają pierwszą wersję tylko powiedzmy za symboliczną kwote.

I tak się znajdzie ktoś, kto zza krzaków wyczyta regulamin sms premium i znowu dowali tak by się Mirkowi odechciało

PostNapisane: 8 sty 2015, o 14:48 
    Użytkownik

mirekk36 napisał(a):
    xpower napisał(a):
    więc tak naprawdę nie wiemy co komuś przeszkadzało, ew. w jaki sposób naruszyło to regulamin

Już napisałem wyżej - jeden z punktów regulaminu mówi o tym, że reklamy nie mogą być w programach o czym nie wiedziałem niestety. Ale nie podchodzą do tego tak restrykcyjnie jak do innych zastrzeżeń - np do umieszczania reklam w mailach i innych ... wtedy od razu dają w łeb czyli blokują konto. Ja natomiast wcześniej poczyniłem pewne kroki aby google mogło lepiej dostosowywać kontent reklamowy - stosując się do innych zasad regulaminu ... dlatego nie był to taki wielki problem dla googla ... no ale jak znalazła się grupka "przychylnych inaczej" ...

zresztą kończę już ten temat - bo nie miało być o tym co się stało - bo w sumie nic się nie stało panowie - nic się nie stało .... (ja przyznaję się do winy - że naruszyłem punkt regulaminu i tyle - w tej chwili się do niego dostosowałem - to zamyka ten temat na AMEN!)

jeśli ktoś chce pomóc to poproszę o jakieś pomysły na przyszłość

No czyli teraz wiadomo o co chodzi. W takim razie nie przejmuj się - wiadomo, że Adsense ma jakiś tam regulamin i na takie zgłoszenia ludzie odpowiadający po drugiej stronie za jego przestrzeganie muszą reagować bo... po prostu muszą. To, że ktoś te reklamy podp****** to już osobna kwestia. :?
    Pozostaje znalezienie innej sieci reklamowej, obsługującej programy... i wrzucenie jeszcze większej, bardziej zauważalnej reklamy, z kąśliwym dopiskiem "I'm back" tak na przekór* ;)

* - żart

PostNapisane: 8 sty 2015, o 14:52 
    Użytkownik

xpower : no dopisek gooodi :)

PostNapisane: 8 sty 2015, o 14:53 
    Użytkownik

Zbananowany użytkownik

Kurcze faktycznie doczytałem w regulaminie:
    "Reklam Google nie należy umieszczać na stronach, na których ruch generowany jest z określonych źródeł. Wydawcy nie mogą np. uczestniczyć w programach, w których płaci się za kliknięcie, rozsyłać niezamawianych e-maili ani wyświetlać reklam w wyniku działania jakiegokolwiek programu komputerowego."

Biegnę ostrzec kolegę co taki sam "myk" w swoich programach (na dodatek komercyjnie sprzedawanych) stosuje - chyba sam za bardzo tego nie doczytał, a mnie to nigdy nie interesowało.

Co do propozycji to ja mam trzy.
    Pierwsza:
    Robisz tak dobrą robotę dla branży elektronicznej, że może czas się zwrócić do jakichś dostawców części - w zamian za reklamy w programach jakiś mały sponsoring. Wiem ktoś powie, że niemożliwe to ja odpowiem oj da się da.
    Swego czasu posiadałem sporą sieć komputerową i dla przykładu otrzymywałem przewody i sprzęt "za free" od firm, których reklamy miałem na swojej stronie i co ciekawe jeden zainteresował się co wyświetla się ludziom jak zablokuje dostęp z powodu braku opłat i to właśnie tam chciał mieć reklamę - dla mnie to było dziwne, ale cóż "klient nasz Pan".

Druga:
    Programy w abonamencie na rok.
    Tzn. raz nabywasz np. z książką czy innym sprzętem, ale po roku ograniczona funkcjonalność do wersji demo i musisz jakiś grosz (myślę, że faktycznie nie za wiele aby nie zrażać ludzi) dopłacić za kolejny rok.

Trzecia:
    Jak już ktoś tu napisał zajawki z najsmaczniejszymi kąskami poradników (tak aby apetyt nakazał obejrzeć całość) na YT, a poradniki do obejrzenia/ściągnięcia za odpłatnością SMS (ale tu dużo zżera operator) lub na konto. Oczywiście kody jednorazowe aby z jednego nie skorzystało 100 osób. Kwoty? No tu sam musisz przemyśleć ile miałeś z googla w programach aby to się zbilansowało. Parę złotych nikogo nie zbawi, a efekt skali może dać jakiś niewielki, ale jednak przychód. No i może jakiś abonament dla użytkowników AVG, bo szkoda tracić tak użyteczny program.

PostNapisane: 8 sty 2015, o 14:56 
    Użytkownik

Współczuję Panie Mirku bo zdaję sobie sprawę jaką wielką pracę wkłada Pan w poradniki, funkcjonowanie forum i wydawnictwa.
    Niestety w swojej przeszło 20-letniej karierze wiele razy spotkałem się z takimi właśnie bandyckimi działaniami konkurencji, a w ostatnich latach niestety tępienie uczciwej konkurencji przeniosło się w cyfrowy świat.
    Znam przypadki, że firma wynajmowała takie parszywe charaktery (głównie niestety studentów chcących łatwo zarobić dobrą kasę), które w sieci wszędzie gdzie się da sieją jadem na taki czy inny produkt/usługę.

Jestem przekonany, że znajdzie Pan wyjście z tej sytuacji, które okaże się jeszcze lepszym rozwiązaniem.
    Ja również deklaruję chęć korzystania z odpłatnej formy poradników, choć wiem, że nie taka jest Pana idea dzielenia się wiedzą.

Pozdrawiam i trzymam kciuki!

PostNapisane: 8 sty 2015, o 15:03 
    Użytkownik

Wiecie co Wam powiem - próbowałem kiedyś nauczyć się mikroprocesorów z książkami autora o takim fajnym narodowościowym nazwisku (chyba sporo osób się domyśli) i nie szło mi ni w ząb. Przez przypadek trafiłem na niebieskiego mirka i to jak piorunem w głowę - ruszyłem. Przyszedł czas na twarde wydania, które wcale nie stoją na półkach - no chyba że żona sprząta. Wprawdzie z kasą tak u mnie krucho, że chyba nie mógłbym sobie pozwolić na ich kupowanie, ale na książki ukulałem zawsze. Choć takie VOD mirkowe a może lepiej kanał PREMIUM to może być coś - zależy od cen. Znów jednak nasuwa się pytanie w mojej głowie - ile osób by odpadło, bo nie kupiliby. Trudne tematy i współczuję Mirkowi.

PostNapisane: 8 sty 2015, o 15:19 
    Użytkownik

Również mi przykro panie Mirku, że spotyka pana coś takiego tym bardziej, że gra pan czysto, masę rzeczy udostępnia za darmo oraz dzieli swój czas.

Kwestia odpłatnych poradników itp jak zawsze ma jasne i ciemne strony bo oczywiste jest to, że osiągnąłby pan pewne wpływy, które myślę że byłyby wystarczające oraz adekwatne do wkładu pana pracy to wszystko.
    Ale część osób by odpadła bo tak już z tym jest, że pieniądz zmienia postać rzeczy. Inni na pewno będą próbować te poradniki i tak rozpowszechniać za darmo jak większość rzeczy. Jest to uciążliwe i ciężko z tym walczyć, ale...

Może warto próbować stworzyć grupę, która będzie pańskimi abonamentami ? Tzn - ustaliłby pan pewną miesięczną kwotę, która pozwalałaby korzystać z WSZYSTKICH z materiałów; OSOBNO jakąś kwotę za tylko jeden PORADNIK. Na YT umieszczałby pan tylko trailery poradników. Jeśli cena nie byłaby zbyt duża to nie opłacalne byłoby umieszczanie ich za darmo gdziekolwiek bo byłaby to symbolika.

Wiem, że może się to wiązać ze sporymi zmianami organizacyjnymi i nakładami, które bądź co bądź będzie musiał pan ocenić sam, ale daje przecież pan ludziom jakość, która ma swoją cenę i powinna satysfakcjonować też pana a przez to jakaś choćby najmniejsza opłata za materiały nie powinna nikogo odstraszać.

Nikt nie tworzy tak wiele poradników i materiałów jak pan, a inne jakościowo są na pewno słabsze niż te pana i każdy to wie - malkontenci również dlatego ich to boli.
    Moim zdaniem czas zmienić taktykę i reklamować się w środkach masowego przekazu tam gdzie ten wpływ będzie szerszy i będzie i tak bolało konkurencję bo zrażać się nimi NIE WOLNO a raczej adekwatnie odpowiedzieć nie schodząc z rynku ani na krok.

Niech pan postawi kropkę nad 'i'.
    Życzę dobrych decyzji. Pozdrawiam.

PostNapisane: 8 sty 2015, o 15:22 
    Nowy

Grzegorz... napisał(a):
    Jak już ktoś tu napisał zajawki z najsmaczniejszymi kąskami poradników (tak aby apetyt nakazał obejrzeć całość) na YT, a poradniki do obejrzenia/ściągnięcia za odpłatnością SMS (ale tu dużo zżera operator) lub na konto. Oczywiście kody jednorazowe aby z jednego nie skorzystało 100 osób. Kwoty? No tu sam musisz przemyśleć ile miałeś z googla w programach aby to się zbilansowało. Parę złotych nikogo nie zbawi, a efekt skali może dać jakiś niewielki, ale jednak przychód. No i może jakiś abonament dla użytkowników AVG, bo szkoda tracić tak użyteczny program.

Pomysł na pierwszy rzut oka wydaje się być dobry tylko, że... trzeba mieć jakiś hosting na filmy a to kosztuje, trzeba kupić lub stworzyć system do obsługi płatności, generowania kodów, udostępniania filmów a to kosztuje. Jednak youtube to darmowy hosting, jakaś tam kasiorka z reklam i nie najgorsze narzędzie marketingowe.

Dodatkowo samemu sobie można zrobić wersję premium poradników/programów kupując atnelowskiego kubasa i/lub koszulkę :)
    Plus np. jakaś dodatkowa motywacja do wsparcia Mirka - każdy kto sobie zrobi zdjęcie z kubasem lub w koszulce dostaje na forum elitarny fioletowy nick :D

PostNapisane: 8 sty 2015, o 15:25 
    Użytkownik

Konkretnie! Nazwiska!

PostNapisane: 8 sty 2015, o 15:27 
    Użytkownik

gregsc napisał(a):
    jakaś dodatkowa motywacja do wsparcia Mirka - każdy kto sobie zrobi zdjęcie z kubasem lub w koszulce dostaje na forum elitarny fioletowy nick
    Mojego rozmiaru to raczej nie kupiłbym koszulki (XXXXXXXXXL), ale na Atnelowski ubek na imieniny może dostanę.

PostNapisane: 8 sty 2015, o 15:31 
    Moderator zasłużony dla forum.atnel.pl

WoodPaker napisał(a):
    Konkretnie! Nazwiska!

No właśnie szukam kogo by tu w odwecie zbanować i na razie nie ma kogo :lol:

PostNapisane: 8 sty 2015, o 15:54 

icer_cmg napisał(a):
    Mojego rozmiaru to raczej nie kupiłbym koszulki

XXLka jest ogromniasta ;).

Mam jak by co, mogę oddać zasłużonemu. Bo przez pomyłkę została mi wysłana XXL zamiast XLki, teraz mam dwie, XXL wyjęta jedynie z worka.

PostNapisane: 8 sty 2015, o 16:08 
    Użytkownik

Jest jeszcze inna opcja (nie wiem czy na YT akurat) - reklama przed każdym poradnikiem, ale taka której nie da się przewinąć. Jak nie obejrzysz to poradnika nie zobaczysz i tyle.

PostNapisane: 8 sty 2015, o 16:12 
    Użytkownik

Zbananowany użytkownik

Kurcze Mirku programy programami i pewnie wymyślisz jakiś sposób "lekkiego" na nich zarobkowania (reklamy czy tam wspomniany wcześniej przeze mnie abonament), ale nie zaprzestawaj poradników.
    Właśnie odebrałem paczkę z ATNELWIFIRS232 i po prostu mnie "rączki do kodowania świerzbią" co powoduje "poradnikowy głód" ;).
    Niestety teraz jeszcze muszę wyjechać popracować, ale czuję, że dziś nocka będzie zarwana na lutowanie ATNEL AIR i pierwsze testy ;) (szkoda, że jutro praca czeka).

--
    Pozdrawiam i trzymaj się.
    Grzegorz...
    P.S. Dzięki za dedykację w książce - za parę lat na pewno będzie dla początkujących elektroników bezcenna :lol:.

PostNapisane: 8 sty 2015, o 16:31 
    Użytkownik

Oświadczam że jestem gotowy na odpłatną formę przekazywania wiedzy, płatne poradniki. Malkontenci jak przyjdzie ostra zima to sami wyzdychają.

PostNapisane: 8 sty 2015, o 16:37 
    Użytkownik

Mirku Trzymaj się i nie poddawaj .
    Co do sugestii kolegów jestem za odpłatną formą poradników.
    Jeśli chodzi o reklamy bym też się nie poddawał na twoim miejscu bo reklama to dźwignia interesu .
    Jeśli mogę jakąś pomóc to pisz a chętnie pomogę. Dla mnie to żaden problem .

Trzymaj się jesteśmy z tobą.

PostNapisane: 8 sty 2015, o 16:53 
    Użytkownik

Zbananowany użytkownik

Witam
    Powiem szczerze , że nie do końca rozumiem całą sytuację, Może opisze to jak rozumiem:
    -Mirek tworzy poradniki i programy MKkalkulator, bootloader , pixelfactory i mój ulubiny gadżecik , w tych programach pojawiają się rekalmy od naszego wujka goo,
    - ktoś zgłosił do wujka goo iż reklama mu przeszkadza ?, narusza jakieś jego uczucia ? czy coś mu zepsuła ? nie wiem czy tak to rozumieć (oczywiście mówimy o programach autorstwa Mirka)
    - wujek goo wypłacał Mirkowi za to iż umieścił reklamy w swoich własnoręcznie napisanych programach jakieś pieniążki a po zgłoszeniu przez jakieś osoby wujek goo zakazał Mirkowi tych reklam.
    Czy dobrze to zrozumiałem ?
    Na smartfonach też są non stop reklamy i nikt takich rzeczy nikomu nie zgłasza ?
    Przepraszam za takie pytanie ale nie bardzo kumam sprawy związane z wujkiem goo i tego typu procederami.

A wracając do pozyskiwania środku, nie stanowi problemu dla hobbysty jak ja zapłacić jakieś pieniążki aby trochę rzeczy się od Mirka dowiedzieć, wystarczy zrobić coś takiego jak SMS z kodem płatny jakieś pieniązki i wykupujesz dostęp na jakiś czas i oglądasz i pytasz i jest fajnie....tak powinieneś zrobić , owszem parę osób może zaprzestać zabawy bo będą żałowały kasy ale inni pozostaną. Jeżeli masz Kolego Mirku martwić się (co jakiś czas) o środki na prowadzenie swojej działalności (pożytecznej) to nie ma nad czym się zastanawiać tylko raz na zawsze zakończyć działania charytatywne, nie ma takiej możliwości aby pracwać ciągle w wolontariacie. Takie jest życie. Ja na pewno zostanę z Tobą

Serdecznie pozdrawiam

PostNapisane: 8 sty 2015, o 16:57 
    Użytkownik

A może tak - kupisz produkt Atnel - będziesz miał do niego poradniki? Kupisz książkę - będziesz miał poradniki poszerzające tematy w niej zawarte?

PostNapisane: 8 sty 2015, o 17:14 
    Użytkownik

icer_cmg napisał(a):
    A może tak - kupisz produkt Atnel - będziesz miał do niego poradniki? Kupisz książkę - będziesz miał poradniki poszerzające tematy w niej zawarte?

Wg mnie dobre rozwiązanie

PostNapisane: 8 sty 2015, o 17:19 
    Użytkownik

icer_cmg napisał(a):

coś w tym jest co pisze kolega, ja osobiście kupiłem już wiele rzeczy od Mirka choć mogłem pójść po tańszą "chińszczyznę" lub po książki od konkurencji. Między innymi zainwestowałem w wifi wiedząc, że ze strony Mirka mamy olbrzymie wsparcie, wspaniały kawałek wiedzy której gdzie indziej trudno jest szukać. A tu przez kilku złośliwych ludzi wszystko się sypie. Mirku! Wymyśl coś aby twoje wsparcie mogło do nas nadal docierać. Jakiś system abonamentu? Płyty z poradnikami?
    A tak liczyłem na poradnik z podstawami TCP/UDP itp. zagadnieniami przy stosowaniu modułów wifi, miałem tyle pytań... I wszystko zniknęło. :(

Mirku - dołączam się do tych wszystkich którzy są z tobą - trzymaj się :!:

PostNapisane: 8 sty 2015, o 17:24 
    Użytkownik

albo zrobic tak ze kupujac jakas rzecz do avr sklepie atnel i do tego jakis poradnik jesli sie powtarzam sory ;) lub wykupywac pakiety na poradniki

Ostatnio edytowano 8 sty 2015, o 17:26 przez krzys-92, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 8 sty 2015, o 17:25 
    Użytkownik

Sam też już się rozmarzyłem, ponieważ udało mi się obejrzeć już niedostępny poradnik i oszalałem z bootloaderem po wifi - tym bardziej po internecie.

PostNapisane: 8 sty 2015, o 17:31 
    Użytkownik

icer_cmg mi tez udało sie zobaczyc ale połowe filmu :(

------------------------ [ Dodano po: 13 minutach ]

wg mnie to by był dobry pomysł z tym jak kupi sie jakieś urządzenie dostaje sie poradnik

PostNapisane: 8 sty 2015, o 17:55 
    Użytkownik

Rozumiem, że tu chodzi o WYŚWIETLANIE reklam.
    Nie znam się na tym, ale jeśli w programie nie wolno, to może każde uruchomienie mkavrkalkulatora, czy innego programu uruchamiałoby dedykowaną stronę z reklamami oczywiście nie samymi... :)
    Jak to robią niektóre (ładne mi niektóre...) programy po instalacji... Dla malkontentów można by dodać ptaszka, który by to odłączał, a tym, którzy chcieliby wspomóc Mirka to by przecież nie przeszkadzało...
    Ale to tylko moje prywatne i nie wiem czy słuszne zdanie...

I nie poddawaj się. Stosuj się do starego krasnoludzkiego zaklęcia wyrytego na mieczu Zoltana Chivay'a... :twisted:

PostNapisane: 8 sty 2015, o 17:56 
    Nowy

Nie tylko AdSense płaci za reklamy. Jest dużo programów partnerskich, sieci afiliacyjnych które akurat mogą być dostosowane do potrzeb. Może np. popularne na youtube "reflinki"?

Płatne poradniki i wszystko co z tym związane obniża tylko popularność i zawęża grono odbiorców.

PostNapisane: 8 sty 2015, o 18:12 
    Nowy

Ja tez podpisuje sie pod platnym dostepem.

PostNapisane: 8 sty 2015, o 18:19 
    Użytkownik

Tak sobie to czytam, czytam... Zacznę tak: przede wszystkim Panie Mirku współczuję Panu i jestem z Panem (tzn. w sensie sposobu w jaki reklamuje Pan SWÓJ produkt i SWOJĄ firmę-ostatecznie KAŻDY tak to robi i KAŻDY na wszelkie możliwe sposoby wykorzystuje google jeśli wie jak). Inna sprawa, że jakiemuś burakowi -chociaż być może jest to też grupa osób i to mająca o sobie wysokie mniemanie- przeszkadza Pana sposób radzenia sobie w polskich NIEŁATWYCH warunkach. Panie Mirku, gnojki, obłudnicy i cwaniaczki w Polsce i NA ŚWIECIE byli i będą zawsze. To taka odwieczna walka i jak w każdej walce trzeba by opracować strategię walki/obrony. Dostał Pan ostrzał od jakichś palantów, okey, teraz trzeba pomyśleć nad rewanżem albo lepiej strategią obrony. Dobrze by było, żeby ta strategia obrony/walki to nie było tak, że Pana pociski rykoszetem trafią w tych co są po Twojej stronie Mirku. W tym miejscu chciałbym (MUSZĘ) wtrącić taką uwagę nt. płatnych poradników. Nie wiem jakie jest Pana zdanie, ale ja już te co są to zostawiłbym tak jak są - tzn. nie robił cudów-niewidów typu usuwanie ich i robienie z nich płatnych wersji. Po co? Większość osób -zwłaszcza tych co tak ćwierkają żeby zrobić z nich wersje płatne (rezasurmar, RafPe)- i tak ma je ściągnięte na dysk twardy na własny komputer, więc co do tych osób jest to pozbawione sensu. Z kolei do osób, które dopiero co znalazły Pana forum, Pana sklep - byłoby to strzałem w kolano... Nie wiem, być może nawet taki jest zamiar tych co to zamieszanie wywołali - ale już bez specjalnego robienia teorii spiskowej. Myślę że najtrafniej ujął to Kolega Mokrowski. Na chwilę obecną trzeba trochę poczekać i zobaczyć jak ta sprawa się rozwinie. Oczywiście nie ma co czekać bezczynnie. Czekając warto by zastanowić się nad wspomnianą przeze mnie strategią obrony (czyt. inną formą promocji Pana Firmy Panie Mirku, lub cokolwiek Pan rozumie pod strategią obrony ;) ). W tym miejscu nie podam żadnego gotowego przykładu, ale podpowiem, że warto zwrócić uwagę jaką strategię stosują inni, być może bardziej doświadczeni.

"Jeżeli chcesz pokonać niepokonanego przeciwnika - wejdź w jego szeregi" ;)

No a te czasopisma elektroniczne, które jak da im się jeden jakiś moduł, żeby o nim napisali, dali jakiś upust na reklamę? -piszę od siebie, nie znam ani nie mam nikogo w Rodzinie kto by miał takie czasopismo, ale to mi na sam koniec przyszło do głowy. No i jeszcze profil z kanałami na YouTube - podstawa. A w jakiej formie? Czy mają to być trailery, czy może lepiej całe poradniki - to zostawiam Panu. Profesjonalne firmy jak AD jeżeli biorą się za promocję produktu to poradnik wypuszczają jako darmowy - też taka forma reklamy. Ostatecznie to Pan jest dowódcą swojej Firmy i Pan podejmuje decyzje.

Pozdrawiam! Jarek

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 129 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1