Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki

Teraz jest 30 sty 2025, o 22:00

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 129 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 9 sty 2015, o 00:02 
Użytkownik

Powiem tak... zawsze znajdzie się ktoś komu będziemy przeszkadzali tym co robimy i będzie taka osoba robiła wszystko aby nam dokopać... sam miałem okazję się o tym przekonać...

A jeśli chodzi o to czy płatne czy darmowe... to już decyzja Mirka i to on musi rozważyć jakie kanały dystrybucji będą dla niego i jego działalności najlepsze... ja osobiście nie mam nic przeciwko odpłatności za wiedzę i umiejętności Mirka bo jego czas i poświęcenie tez kosztuje a może to zniechęci choć odrobinę malkontentów.

Mirku głowa do góry jestem z Tobą jak i pewnie większość z tego forum... Pozdrawiam

cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 9 sty 2015, o 02:08 
Nowy

Czemu piszecie o poradnikach jak Mirek nic o nich nie wspomniał ?
Chodzi o kontent reklamowy w programach i na tym trzeba się skupić. Mirek sam musi policzyć ile PLN mu wpadło za jakiś okres, a następnie jakie kroki poczynić aby przynajmniej wrócić do takiego poziomu ale w zgodzie z regulaminem.
Ze strony użytkowników bilans firmy można poprawić: a) robiąc więcej (nawet drobnych) zakupów w firmie Atnel. b) Nienachalną reklamą (sieci społecznościowe, filmy na YT - wystarczy tylko drobna wzmianka z odnośnikiem do np forum), c) zauważyłem że są tu osoby które zajmują się/zajmowały SEO (kończyć nie muszę), d) założyć fundusz wsparcia-dotacji - proponuję w BTC - lub wspierając rodzimy projekt PLC (ze względu na ustawę o zbiórkach publicznych/fiskusy itp).
Co do zgłoszeń do googl'a --- Mirku, naprawdę łagodnie Cię potraktowali, nawet jak za tak małe przewinienie.
Mam nadzieję że to co się stało, w przyszłości przyniesie więcej korzyści niż szkód.

PostNapisane: 9 sty 2015, o 05:44 

mirekk36 napisał(a):
Przepraszam - wstrzymuję do odwołania prace nad najnowszą wersją MkBootloadera i innych moich programów. Dziękuję grupce malkontentów, którzy po raz kolejny zza krzaka wbili mi kozik w plecy .... dzięki ich uprzejmości Google Adsens zakazał mi reklam w moich programach. Tyle że sami napisali, że to bardzo nietypowe zgłoszenie ... bo z terenu Polski nadeszła specyficzna grupa zgłoszeń / skarg .... i ponieważ sami uznają to wstępnie za nietypowe to nie zablokują mi konta .... jednak muszę usunąć reklamy....

Pomijając fakt, że z powodu niewiedzy (co wcale z punktu widzenia google niczego nie tłumaczy) Mirek naruszył jakiś punkt regulaminu i po prostu reklamy musiały zniknąć mnie intryguje owa "nietypowość zgłoszeń" - nie znam się na tym ale czy czasami sami użytkownicy kupionej w Atnel pełnej wersji programu (nie wiem czy google to potrafi rozróżnić przy zgłoszeniach), również nieświadomi konsekwencji, klikali zgłoszenie tych reklam jako niechcianych nie wiedząc do końca czym to skutkuje, na zasadzie "znowu się reklamy googla wszędzie przyczepiają"?

Ze wszystkie trzeba wyciągać wnioski, nie ma co się emocjonować, jest regulamin to trzeba go przestrzegać - jeśli jest to sprawa zawiści , konkurencji itp. to akurat to się nie zmieni i nie dotyka tylko Atnel i trzeba po prostu robić swoje, ale coś mi się wydaje, że również użytkownicy pełnych wersji tych programów mogli nieświadomie się do tego przyczynić.

PostNapisane: 9 sty 2015, o 08:07 
Użytkownik

gebir napisał(a):
... robiąc więcej (nawet drobnych) zakupów w firmie Atnel...

No to może my forumowicze, odświeżmy akcję z gadżetami.

PostNapisane: 9 sty 2015, o 08:51 
Nowy

Witam.

wojtek napisał(a):
ale czy czasami sami użytkownicy kupionej w Atnel pełnej wersji programu (nie wiem czy google to potrafi rozróżnić przy zgłoszeniach), również nieświadomi konsekwencji, klikali zgłoszenie tych reklam jako niechcianych nie wiedząc do końca czym to skutkuje, na zasadzie "znowu się reklamy googla wszędzie przyczepiają"?

W 100% się zgadzam z ta wypowiedzią. Jest to najbardziej prawdopodobna przyczyna tego "zamieszania". Oczywiście jest informacja o tych reklamach przed zakupem programu ale jak wiemy są różni ludzie. I wielu nie mając pojęcia jak działa cały system AdSense. Widząc "krzyżyk" na reklamie klikają go...

PostNapisane: 9 sty 2015, o 11:37 
Użytkownik

Powiem szczerze, że jestem w szoku :( Nie wiem co by było najlepszym rozwiązaniem w tej sytuacji, czy płatne poradniki, czy kupno książki = dostęp do określonych poradników, czy jeszcze inna forma. Pomysłów trochę padło już w tym temacie. Moja przygoda z AVR`kami zaczęła się właśnie od poradnika na Youtube, później był BB i forum. Teraz z niecierpliwością przebieram nogami i czekam na GB i zestaw ATB 1.04. Jak przerobie całego BB i i zacznę GB to na warsztat pójdą oledy, magic ledy, różne moduły m.in RF, Wifi itd.
Co do pana Mirka to czapki z głów. Jestem pod mega wrażeniem ogromu pracy, którą wkłada we wszystko co robi. Dzięki Jego poradnikom takim początkującym jak ja (brak jakiegokolwiek wykształcenia elektronicznego) jest o wiele łatwiej wszystko zrozumieć, chociażby poradniki o liczbach binarnych, szesnastkowych, przerwania... i nagle wow jakie to wszystko proste. Sposób przekazu wiedzy i jeszcze to super poczucie humoru (jak choćby z maskowaniem bitów) sprawiają, że rzeczy które nieraz po przeczytaniu BB były "czarną magią" nagle stają się banalnie proste :D i dlatego są one świetnym uzupełnieniem do wiedzy zawartej w książkach.

PostNapisane: 9 sty 2015, o 12:57 
Użytkownik

driver0207 napisał(a):
P3ndz3l3k czy to znaczy że będziesz kręcił poradniki?

Nie chodziło mi o kręcenie a jedynie o to, że wspomógł bym Mirka dobrowolna opłatą nawet abonamentową
aby dalej mógł z pasją tworzyć poradniki dla wszystkich za darmo.

Pozdrawiam Paweł.

PostNapisane: 9 sty 2015, o 15:23 
Użytkownik

Jestem tutaj nowy i nie wiele chyba moge dodac do powyzszych wypowiedzi. Moze jedynie tylko to, ze kubek, koszulke i wyswietlacz OLED wlasnie zamowilem. Dziekuje za wszystko co do tej pory pan zrobil panie Mirku. Moja przygoda z programowaniem AVR zaczela sie juz jakis czas temu ale pewnych zeczy poprostu nie moglem ogarnac. Dopiero trafiajac na pana darmowe poradniki, nastepnie sklep (troche juz w nim zakupilem miedzy innymi obie ksiazki, zestaw ATB, moduly WiFi i bluetoth itd), a pozniej forum, w szybkiem tempie nabieram wprawy i zdobywam ogromna wiedze. Jeszcze raz WIELKIE dzieki. Pozdrawiam wszystkich forumowiczow i malkontentow. :-) Powodzenia panie Mirku. Przepraszam za brak ogonkow.

PostNapisane: 9 sty 2015, o 15:24 
Użytkownik

Może wprowadzić inne zasady korzystania z programu, np. konieczność zalogowania się na konto forum i pobrania jakiegoś klucza (zmienianego np. co tydzień) który umożliwi wgrywanie wsadu itp., i tu z kolei konieczność obejrzenia reklamy lub wpłaty drobnej kwoty.

PostNapisane: 9 sty 2015, o 15:27 

Cytuj:
Jestem tutaj nowy i nie wiele chyba moge dodac do powyzszych wypowiedzi. Moze jedynie tylko to, ze kubek, koszulke i wyswietlacz OLED wlasnie zamowilem. Dziekuje za wszystko co do tej pory pan zrobil panie Mirku. Moja przygoda z programowaniem AVR zaczela sie juz jakis czas temu ale pewnych zeczy poprostu nie moglem ogarnac. Dopiero trafiajac na pana darmowe poradniki, nastepnie sklep (troche juz w nim zakupilem miedzy innymi obie ksiazki, zestaw ATB, moduly WiFi i bluetoth itd), a pozniej forum, w szybkiem tempie nabieram wprawy i zdobywam ogromna wiedze. Jeszcze raz WIELKIE dzieki. Pozdrawiam wszystkich forumowiczow i malkontentow. :-) Powodzenia panie Mirku. Przepraszam za brak ogonkow.

O i to jest postawa godna pochwały.

Gratuluję, połknięcia bakcyla.

PostNapisane: 9 sty 2015, o 15:32 
Użytkownik

Też jestem za płatnym supportem... Niestety wiedza kosztuje... Ale tak podawaną wiedzę warto kupić ;)

PostNapisane: 9 sty 2015, o 15:48 
Nowy

Tak to czytam i czytam, też prowadzę biznes i osobiście poradniki te traktowałem jako swoistą promocję firmy p. Mirka, gdyby nie te poradniki pewnie nigdy bym nie trafił na to forum czy w końcu nie dokonał licznych zakupów w sklepie Atnel. Wydawało mi się, że źródło przychodu z tych reklam jest raczej w formie „wisienki na torcie” a nie owym tortem. Staram się na chłodno ocenić całą sytuację i trochę mi to się nie klei. Rozumiem rozgoryczenie całą sytuacją, niestety jesteśmy chorym społeczeństwem jeśli ja czegoś nie mam to ty też etc.. sam już to doświadczyłem na własnej skórze, ale nie wiem czy cała ta sytuacja warta jest bicia takiej piany, może faktycznie jeżeli filmiki poza elementem marketingowym mają jeszcze generować jakiś minimalny przychód firmie to warto wprowadzić opłatę za dostęp, zakup kodu w sklepie
:) miesiąc, kwartał, pół roku i rok, a np.: klientom firmy w ramach bonusu dawać dostęp na jakiś określony czas i temat rozwiązany, natomiast jeśli filmiki te generują ruch w postaci odwiedzin strony, bloga i w końcu w sklepie internetowym to naprawdę szkoda nerwów tylko należy iść do przodu.

Z drugiej strony niekoniecznie to złośliwość, może to być kwestia nieznajomości przez użytkowników sieci zasad funkcjonowania reklam itp. I czysty przypadek.

Ogólnie Panie Mirku, to trzymam kciuki, co prawda jest to moje hobby, ale dzięki tym poradnikom udało mi się kilka problemów rozwiązać i co najważniejsze zrozumieć pewne zagadnienia.
Dlatego wiem, że wydane pieniądze w sklepie Atnel zostaną dobrze spożytkowane przez ich nowego właściciela.

PostNapisane: 9 sty 2015, o 16:34 
Użytkownik

W dzisiejszym świecie medialnym to, co jest darmowe zazwyczaj jest obarczone reklamą, z naturalnych powodów. Jednak produkt komercyjny i płatny tj. vod, kodowane telewizje, platne hostingi, czy nawet software nie zawierają reklam. Szanuję pracę Mirka, ale uważam, że w komercyjnych programach reklama powinna być wykluczona. Jako klient, oczywiście tam gdzie mogę, korzystam z reguły z odpłatnych mediów tylko po to, aby uniknąć wkurzających i rozpraszających reklam. Reklamom w płatnych produktach mówię NIE. Ponadto uważam, że tyle lat działalności pozwoliło Mirkowi zdobyć ogromną popularność (jako dowód: automatyczne uzupełnianie wpisywanych fraz w google), że mógłby posunąć się do odpłatnych poradników video, bez utraty klientów, czytelników. Sam z chęcią wykupiłbym jakiś pakiecik, z myślą, że wspieram faceta, co ma "łeb nie od parady". Co więcej, Mirek wypełnia ogromną niszę edukacyjną na temat programowania uC; po prostu nie ma kogoś takiego w Europie, a może nawet dalej, kto serwuje gratis tyle wiedzy w tak przystępny sposób o elektronice, projektowaniu PCB, programowaniu uC. Myślę, że bardzo dobrym pomysłem, byłoby tworzenie trailerów do poradników dla YT, a poradniki odpłatne i położyć laskę na malkontentów.

PostNapisane: 9 sty 2015, o 17:11 
Użytkownik

Zbananowany użytkownik

Witam
patrzę iż słowa wsparcia mają już 4 strony to dobrze iż Mirkowy problem jest dla nas forumowiczów ważny i bolący. Ja już napisałem na ten temat chyba wczoraj - jestem za płatnym udostępnianiem treści, ale kolega eMCe2 napisał coś co mnie zaczęło zastanawiać
eMCe2 napisał(a):
... Ale tak podawaną wiedzę warto kupić

...dobra ja Mirka poradniki znam doskonale i znam ich wartość merytoryczną ,ale..... cofając się o 2 lata do tyłu .....nie wiem jak by to było jakbym nie wiedziałe tego co wiem teraz i ktoś chce pieniążki za jakiś poradnik odnośnie czegoś co w sumie nie wiem czy mnie zainteresuje. CHyba ktoś na forum miał dobry pomysł z trailerm bym wiedział o co chodzi i czy mi się podoba czy nie. Tak jak robią to wytwórnie filmowe .....to jest dobre.....chcesz wiedzieć więcej to zapłać i to jest dobry marketing. Ja bym tak zrobił. Dodatkowo kupujesz coś w sklepie gratis lub zniżka - oglądanie poradników odnośnie tego produktu. W sumie tak piszę i całkiem fajnie mogłoby to wyglądać.
Myślę iż z tymi działaniami należy poczekać do ostatecznego wyjaśnienia sprawy przez wujka goo, chyba że Mirek ma już dosyć i podjął być podejmie sam decyzję.

Pozdrawiam Wszystkich, w szczególności Mirka

------------------------ [ Dodano po: 6 minutach ]

sorki za swoje wypociny ale dopiero teraz doczytałem iż kolega daro2020 napisał dokładnie to ca ja napisałem , w takim razie popieram pomysł kolegi daro2020.

PostNapisane: 9 sty 2015, o 17:47 
Moderator

daro2020 napisał(a):
Ponadto uważam, że tyle lat działalności pozwoliło Mirkowi zdobyć ogromną popularność (jako dowód: automatyczne uzupełnianie wpisywanych fraz w google)

no tak i pewnie mirek właśnie dzięki temu zakupił Lamborgini bo znudził mu się Maybach a trzeba czymś zajechać do swojej posiadłości na Malediwach no nie ? ;)

daro2020 napisał(a):
Reklamom w płatnych produktach mówię NIE

oczywiście KAŻDY może mieć swoje zdanie i ja je szanuję .... ale to jest patrzenie przez CZUBEK WŁASNEGO NOSA. To że tobie się nie podoba że są reklamy to wcale nie znaczy że wszystkim się nie podoba. Są ludzie, którzy wręcz z nich chętnie korzystają ... po to one są ....

a pisząc takie (no sorki bzdury)
daro2020 napisał(a):
Szanuję pracę Mirka, ale uważam, że w komercyjnych programach reklama powinna być wykluczona.

tzn o komercji programów typu MkAvrCalculator czy MkBootloader - które tworzę CZYSTO HOBBYSTYCZNIE i cena za nie jest ABSOLUTNIE SYMBOLICZNA - w ogóle zresztą nie przynosząca mi jakiegoś dochodu, niejednokrotnie powtarzam, że gdybym miał się utrzymywać ze sprzedaży tych programów to już dawno bym umarł z głodu. Ale co tam - dla takich osób co to lubią jak to się mówi "liczyć pieniądze w cudzej kieszeni" .... najłatwiej powiedzieć, że bredzę bo:
daro2020 napisał(a):
Ponadto uważam, że tyle lat działalności pozwoliło Mirkowi zdobyć ogromną popularność (jako dowód: automatyczne uzupełnianie wpisywanych fraz w google),

... i proszę jaki dowód wspaniały ... uwierz mi - mało wiesz o reklamach google - ja się wciąż tego uczę .... a ty nawet nie zdajesz sobie sprawy chyba z ciastek, którymi jest naszprycowany twój windows przez googla, który jak RAZ się dowiedział że byłeś na stronie atnel - to od razu ciebie karmi frazami tego typu .... i to jest dowód ? .... podejdź do komputera znajomej osoby która nie ma NIC do czynienia z mikrokontrolerami, i spróbuj zobaczyć czy w jej przeglądarce google uzupełni ci frazy o produkty atnela ....

Potem spróbuj zrobić prosty eksperyment - na tym komputerze znajomego przejdź się po kilku stronach atnela, nawet po tym forum - to później twój znajomy czy twoja znajoma będzie się dziwić dlaczego teraz zamiast reklamy szamponu albo rajstop - wyświetlają się jej jakieś dziwne reklamy książek czy części elektronicznych

Ale ok - ja to bardzo dobrze rozumiem - że można nie znać tych w sumie prostych mechanizmów - sam jeszcze rok temu nie miałem o tym ZIELONEGO pojęcia - za to NIKOMU nie udowadniam przez to - że jest celebrytą a w ślad zadym w domyśle - że ma 5 samochodów , 4 domy w Polsce i 5 za granicą ..... bo właśnie znalazłem na to dowód ....

czasem warto pomyśleć i jeszcze raz powtarzam - nie patrzeć przez czubek własnego nosa

dla mnie śmiechu warte jest nazwanie komercyjnym programem projektu np MkAvrCalculator czy MkBootloader za 40-50zł .... a do tego jeszcze (tak jak było w skasowanym już wątku ) .... przyjdzie taki vinchezo92 i on ŻĄDA NAPRAWY PROGRAMU bo on płaci to wymaga - a przecież mu się kolory pokaszaniły ! ... jak można taki program sprzedawać pisze ....

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ok kończę te moje durne wywody i dyskusję - jedyne co mogę zrobić po tym konkretnym wątku to

PODZIĘKOWAĆ Z CAŁEGO SERCA - za każde słowo WSPARCIA, dodania otuchy, ot tak za każdy taki ludzki odruch ... za pomysły .... Widzę po tym wątku że jest ZDECYDOWANA WIĘKSZOŚĆ TAKICH LUDZI ... i WAM szanowni przyjaciele DZIĘKUJĘ

................ podejmuję tę pracę dalej - nadal jeszcze postaram się robić to co robię - tak jak robiłem - czyli bez opłat jeszcze za poradniki. Niestety właśnie w dobie komercji - próba już nie tylko zareklamowania się na innych portalach związana jest z ogromnymi kosztami na które mnie nie stać (pomimo, że rzekomo jak niektórzy sugerują - wystarczyłoby abym sprzedał jeden ze swoich Maybachów lub Lamborgini i miałbym na dobrą reklamę) ... to próba wspomnienia czasem przez kogoś na innych forach (nawet nie przeze mnie) spotyka się z kasowaniem takich postów bo każdy od razu uważa to za REKLAMĘ ! .... i dobrze ... ok - więc ja staram się do tego dostosować

staram się w takim razie swoją ciężką ale uczciwą pracą - tworzyć poradniki, przekazać to co wiem - chociaż wiem niedużo - a przy okazji tworząc swój własny kanał dla REKLAMOWANIA swoich produktów. Temu samemu celowi służy także i to forum i blog a miałem nadzieję że także uda mi się z programami - ponieważ także wśród byłych reklam w tych programach wyświetlały się te moje, które muszę WYKUPOWAĆ także za ciężkie pieniądze od GOOGLA ..... podczas gdy w zamian za udostępnianie dla tegoż googla swoich stron czy programów jako tablic reklamowych - dzięki którym zarabiają - ja dostawałem jakieś grosiki - po roku może by się uzbierało - no może nie na piwo ale nawet na skrzynkę dobrego trunku. Nie ważne więc - że nie zyskałbym tą drogą jakiegoś nagle MEGA DOPALENIA finansowego - ale każdy kto widzi ile wkładam w to pracy - stara się zrozumieć - że mogę przynajmniej czuć satysfakcję - że cokolwiek ale jest i to jest nieraz większym motorem napędowym dla pasji, dla hobby .... niż góra pieniędzy - bo góra pieniędzy to co najwyżej może rozleniwić i spowodować że odechciałoby by się mi (ale też pewnie innym osobom) prowadzić dalej takie poradniki - bo po co ? skoro jest góra kasy.

Tymczasem ja nie działam tylko dla kasy ... i może dlatego udaje mi się to - co nieraz innym nie wychodzi - czyli jakieś przekazywanie wiedzy, skromnego doświadczenia innym ludziom - bo wciąż jeszcze robię to z prawdziwą pasją ....

pomimo że wciąż (jak ja to nazywam) kręcą się wkoło pekińczyki, które gryzą i ciągną za nogawki, które ujadają i przeszkadzają, których jedynym celem jest (chyba się nauczyłem nowego słowa młodzieżowego) ... których jedynym celem jest HEJT !

Na szczęście - okazuje się, że można sobie z nimi poradzić, czasem trzeba dobrze dać kopa i iść dalej .... jak to mówią : "psy szczekają a karawana idzie dalej" ....

a to - że czasem - muszę się zatrzymać bo któryś z pekińczyków był wściekły ;) i ukąsił mocniej .... wtedy .... wtedy miło poczuć - że są obok osoby, które pomogą chociaż dobrym słowem ....

nie narzekam więc, właśnie przyjąłem szczepionkę przeciw wściekliźnie i wracam

https://www.youtube.com/watch?v=B_3koE-Uwn0#t=277

i niech sobie malkontenci na YT piszą - że tworzę poradniki dla dzieci z 5 klasy .... albo że się czegoś nawąchałem ... ;) śmieję się z tego .... bo - przede wszystkim to co robię to dla ludzi, którzy dysponują chociaż minimalnymi zapasami poczucia humoru a nie dla zgorzkniałych i sfrustrowanych maruderów ...

dobra koniec ;) lecę dalej

------------------------ [ Dodano po: 1 minucie ]

giciors napisał(a):
Myślę iż z tymi działaniami należy poczekać do ostatecznego wyjaśnienia sprawy przez wujka goo

spokojnie - i bez wujka goo - dam radę dalej podziałać

PostNapisane: 9 sty 2015, o 18:33 
Użytkownik

Mirek powrócił niczym John Cena na RR 08. Powodzenia :)

PostNapisane: 9 sty 2015, o 18:44 
Użytkownik

Brawo Mirku za to, że się nie poddałeś i masz siłę działać dalej!

Wiedz, że dzięki twojej postawie mi (na pewno też wieli innym) chce też się robić i nie poddawać się.

Jak już wcześniej kiedyś pisałem "Jak Mirek mimo tylu przeciwwskazań daje radę i się nie łamie to i ja mogę" :D

Od razu napływają siły i idzie się dalej. Także nie tylko Mirku przekazujesz nam wiedzę ale jesteś Mentorem :) Pokazujesz, że można być też dobrym człowiekiem i nie wszyscy jadą tylko na kasę. Doceniam(y) to wierz mi :)

A ponoć to co się oddało dla Świata do nas wróci ze zwielokrotnioną siłą. Oby już zaczęło mocno to do Ciebie wracać jak najszybciej :)

PostNapisane: 9 sty 2015, o 18:59 
Użytkownik

Ciesze się Panie Mirku, że podzielił się Pan z nami swoim punktem widzenia - to jeszcze bardziej człowiekowi otwiera oczy. Myślę, że zawsze może Pan liczyć na dość sporą grupę osób z forum, które zawsze chętnie pomogą.

Jestem szczęśliwy, że nadal poradniki będzie Pan kontynuował w dotychczasowej formie. Może jednak jako taki mały test "zasięgu" poradników i test ilości Pana miłośników warto byłoby zrobić np. 1 lub 2 odcinki Premium z jakiegoś bardzo ciekawego tematu (może np. rozwinięcie dalej serii nt. ATB-WiFi)?
Może nie wszystkie poradniki muszą być darmowe? Może te z bardziej podstawową wiedzą dla początkujących tak (aby złapali bakcyla :-) ), ale np. bardziej zaawansowane, wymagające już wiedzy z BlueBooka czy GreenBooka mogłyby być rozwinięciem Pana książek o kolejne ciekawe nazwijmy je "lekcje warsztatowe", za które z pewnością większość posiadaczy książek chętnie by zapłaciła. Można byłoby zrobić krótką ankietę na forum z kilkoma propozycjami tematów i spróbować ten z największą liczbą głosów zrealizować właśnie w formie Premium.

Wiem, że problemem pozostaje kwestia formy zapłaty, ale jestem przekonany, że wspólnie coś na forum wymyślimy? :-)
Naszą siłą jest pasja!!!

Pozdrawiam serdecznie i niezmiennie cały czas podziwiam Pana ogrom pracy i trzymam kciuki za dalsze sukcesy!

PostNapisane: 9 sty 2015, o 19:02 
Użytkownik

mirekk36 napisał(a):
właśnie przyjąłem szczepionkę przeciw wściekliźnie i wracam
Może troszkę uprzedzę fakty, ale szykuje się specjalna szczepionka dla Mirka - "przeciwmalkontentowa" o ile dobrze spisałem. Wszystko w sumie jeszcze w poznańskim laboratorium, ale "zajawka" musi być.

PostNapisane: 9 sty 2015, o 19:24 
Moderator zasłużony dla forum.atnel.pl

Icer, patrząc na twój awatar - czemu nie strzelasz do malkontentów? :lol:

PostNapisane: 9 sty 2015, o 19:31 
Użytkownik

Jak to mówią - do *^%&*^^% strzelisz a pójdziesz siedzieć za człowieka. Udało się za to w klubie medyka powołać i stworzyć super tajną :-) szczepionkę. Jeszcze tylko testy i kurierem do Mirka :-)

PostNapisane: 9 sty 2015, o 19:35 
Moderator

:lol: .... tak ... hmm dobry pomysł - szczepionka antymalkontenciarska :lol: .... jak zażyję to może pokażę ją w jakimś poradniku

a tak na poważnie to właśnie w tym siła - żeby się nawzajem zarażać pozytywnym myśleniem ...

PostNapisane: 9 sty 2015, o 19:37 
Użytkownik

Sorry Mirku, że użądliłem Ciebie swoją wypowiedzią. Moja opinia na temat reklam jest subiektywna i może odbiegać od postrzegania innych w tej kwestii, ale pozostanę przy tym, i to nie jest widzenie swojego czubka nosa. Po prostu mam uczulenie na reklamy np. gdy koduję, programuję , projektuję (rozprasza mnie to - wziąłeś to pod uwagę?), i dałem temu wyraz, do czego jak myślę mam chyba prawo. Chyba też nie oczekujesz, że po forum ATNEL będzie spływał sam miód. Czytając Twoją odpowiedź miałem wrażenie, że przeraźliwie obawiasz się krytyki - chociażby ciągłe wałkowanie o malkontentach - tak jakbyś chciał ich przegonić, żeby tylko nic nie pisali. Z tym trzeba umieć żyć, brać to "na klatę" i jechać dalej, tak samo, jak krytykę, choć ta czasem może być motywująca. Nie było moim zamiarem krytykować Ciebie, ale dać sygnał, że coś co robisz można zrobić według standardu: płatne = brak reklam. Być może pozostaniesz przy swoim (ciągnąc firmę w górę), a ja przy swoim - płacę = nie chcę reklam.
Oczywiście rozjaśniłeś mi umysł co do wyświetlania fraz, fakt - nie miałem o tym zielonego pojęcia.
Z tym Lamborgini przesadziłeś. Pracuję w branży i wiem jak jest ciężko.
Mimo wszystko reklamy to tylko drobnostka - wkład pracy jaki włożyłeś doceniam, będę z tego korzystał i wspierał markę ATNEL przy każdej okazji.

PostNapisane: 9 sty 2015, o 20:29 
Użytkownik

Świetna robota Mirku i kawał dobrego softu, trzymam kciuki za dalsze pomysły. A właśnie przyszedł testowy moduł od Ciebie i ochoczo testuje ile to maleństwo potrafi...Pozdrawiam

PostNapisane: 9 sty 2015, o 20:32 
Użytkownik

Zbananowany użytkownik

Fajnie nakręciłeś ten poradniczek, ale nadal twierdze iż powinieneś z tego mieć jakieś money. Nie znam dokładnie profilu działalności twojej firmy ale wydaje mi się iż nawet drobna opłata u nas by nie zminiła wiele a u Ciebie przynajmniej jakiś dobry wiskacz pojawiłby się częściej niż od wujka goo na stoliku (żarcik).
Serdecznie Pozdrawiam

PostNapisane: 9 sty 2015, o 21:12 
Użytkownik

MIrek i tym nastepnym poradnikiem przypie@$#$#$% wszystkim malkontentom :)

Dzieki takim ludziom jak Ty min, jeszcze wierze w ten kraj :)

PostNapisane: 9 sty 2015, o 21:33 
Użytkownik

Ostrzeżenia: -2

Dużo zostało powiedziane w tym wątku.

Niestety tak ten Świat jest urządzony, że zawsze znajdą się Ci co brak swego sukcesu odbiją sobie na kimś!!!
I nie mówmy tu tylko o tym, że to takie Polskie! bo nie . Wszędzie tak jest.

Mirek stworzył coś wyjątkowego , coś co innych boli i czasem wyleją swoją żółć.
Ja za to coś wyjątkowego oprócz wspaniałych książek, poradników, produktów, bloga uważam to Forum.

Gdzie każdy bez względu na stopień zaawansowania może uzyskać pomoc.
Jest tu wielu użytkowników o bardzo zaawansowanym stopniu wiedzy, którzy chętnie pomagają.

Dlatego uważam, że oprócz wsparcia Mirka w postaci rozpropagowania jego działalności, zakupu w sklepie Atnel, łapek na YouTube etc jest ważne by dbać o to by żaden szkodnik nie zatruwał tej atmosfery.

PS. Mirek to jak Terminator :) zawsze wraca silniejszy !!!

Ostatnio edytowano 9 sty 2015, o 22:42 przez bogdanc, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 9 sty 2015, o 21:37 
Nowy

I to jest prawdziwa wartość człowieka. Powodzenia!!!, ze swojej strony mogę dodać, że w miarę własnych możliwości finansowych jakie mogę przeznaczyć na te hobby będę wspierał Polski biznes i wiadomym miejscu robił zakupy :)
i Dziękuję za dawkę wiedzy z jakiej skorzystałem dzięki takim ludziom jak p. Mirek czy inni użytkownicy tego forum.

PostNapisane: 9 sty 2015, o 23:13 
Nowy

witam
też jestem tutaj nowy ale może coś dodam od siebie, mianowicie uważam że pod każdym filmikiem lub w jakimś linku do niego powinna być możliwość przelania dowolnej kwoty, dla przykładu podam temat radia internetowego kontestacja.com która istnieje co-najmniej 3 lata właśnie dzięki dobrowolnym wpłatom, chłopaki tworzą tam audycje zazwyczaj trwające godzinę i wrzucają raz na tydzień, zobaczcie sobie że zawsze ktoś im przeleje jakiś datek.
Teraz w okresie świątecznym Mirek wrzucił kilka poradników co kilka dni, po prostu byłem pozytywnie zmasakrowany bo klikając tak od niechcenia na blog Mirka czekała mnie niespodzianka, naprawdę gdyby był gdzie obok link do przelewu to chętnie przekazałbym przysłowiowego piątaka
pozdrawiam

PostNapisane: 9 sty 2015, o 23:28 
Moderator

kuki napisał(a):
chłopaki tworzą tam audycje zazwyczaj trwające godzinę i wrzucają raz na tydzień, zobaczcie sobie że zawsze ktoś im przeleje jakiś date

Zazdroszczę chłopakom odwagi. Ja się już wycofałem z tego - a miałem kiedyś link i info na blogu z donacjami - niestety lektura naszego chorego prawa w Polsce, wyroki jakie zapadły, a także moja księgowa - skutecznie wybiły mi z głowy takie rzeczy. Może za 50 - 80 lat coś się zmieni w tym zakresie w Polsce - wtedy tak ....

teraz po prostu wolę nie igrać z ogniem

ale oczywiście prześlicznie dziękuję za dobre chęci i dobre słowo przede wszystkim ... bardzo dziękuję

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 129 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1