Krauser napisał(a):
Nudne mogą być testy i szukanie błędów. W razie czego zmienisz pracodawcę i zaczniesz robić coś całkiem nowego.
A to też zależy. Jak toś lubi zagadki, szarady... to pytanie dlaczego nie działa i odszukanie tego miejsca też może być
fascynujące
[/quote]
Dokładnie... ja tam wolę to szukanie błędów... tak się wtedy nakręcam że godziny uciekają jak szalone...
Samo natomiast programowanie to zależy co się robi... u nas w firmie chłopaki robią PLC co prawda, ale na moje to najbardziej nudne jest chyba tworzenie wszystkich struktur, DB bloków itp. czyli szykowanie całego szkieletu. Fakt że mają do tego generatorki porobione w excelu i dużo sobie upraszczają...
Tworzenie listy symboli też nuda.... sam im to czasami robie to klepanina straszna...
Ale myślę że to wszystko zależy od charakteru pracy... ja robisz ciągle to samo, masz biblioteki gotowe i standard to jest klepanina... jak robisz ciągle coś nowego to jest ciekawie...
Oczywiście największy smaczek w sterowaniu czyli "Know how"... Czyli u nas uruchomienie technologii w takiej fabryce...
Sam rozglądałem się za ofertami na programiste takiego C ale jakoś nie czuję się w tym na tyle dobry żeby w tym pracować, a nie sądzę żeby ktoś miał czas i chęci mnie przyuczać a do tego mi za to płacic
Chociaż lubię to bardzooo, i chętnie bym w tym pracował...