Witam.
Nie mogę dojść do tego jak wczytać string do funkcji "LCD_WriteText();" z pamięci flash bez żadnych ostrzeżeń z kompilatora. Korzystam z biblioteki radzia. Co rusz wywala jakieś warningi, a że dopiero się uczę, to krótkie doświadczenie nauczyło mnie, że każdy warning prędzej czy później wywala program :p... Z tego co widziałem , funkcja ta jest skonstruowana praktycznie tak samo jak funkcja "lcd_str()" w Blue Booku, niestety nijak kompilator nie chce współpracować. Niestety nie mogę sobie sprawdzić jak to wygląda na płycie, gdyż mój laptop nie ma slotu na płyty CD/DVD a dostęp do takiego sprzętu będę miał prawdopodobnie dopiero za 2 miesiące...:/ Niby wszystko działa ale na dole jest aż żółto od powiadomień... pomocy

Kody i błędy:
[ panie, panie - TU: topic7402.html masz instrukcję jak się zamieszcza kody na forum - więc proszę popraw to jak najszybciej żeby post pozostał na forum - mirekk36 ]main.c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
HD44780.c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
HD4470.h
Błędy:
Cytuj:
Warning 4 suggest parentheses around assignment used as truth value [-Wparentheses]
Cytuj:
Warning 1 implicit declaration of function 'LCD_WriteTextP' [-Wimplicit-function-declaration]
Cytuj:
Warning 2 conflicting types for 'LCD_WriteTextP' [enabled by default]