matekogon napisał(a):
Kolego Bartek.K a czy te inne programowane procesory to były procki które miały większa pamięć flash lub równą co atmega 128? Bo jeśli nie to problem może leżeć jednak w avrdude lub w programatorze. Sprawdź jeśli nie używasz atnelowskiego avrdude czy w config masz tam atmega128. W programatorze może być problem w sofcie programatora. Ja musiałem wgrywać nowy bo mi nie obsłużył megi 1284. Tylko nie moge sobie przypomnieć jakie były objawy
Największy procesor jaki dotąd programowałem to Atmega 644 - mająca 64kb pamięci Flash (o połowę mniej niż atmega 128)
Używam takiego programatora.
Faktycznie avrdude za każdym razem kiedy go używam marudzi żebym zauktualizował firmware. Nigdy tego nie robiłem - do tego potrzebuję dodatkowego programatora prawda?
Generalnie wertując internety już natrafiłem raz na to że ktoś poruszał tę kwestię - to jest jakiś sensowny punkt zaczepu.
majster napisał(a):
Panowie panowie zamiast zganiac na padniete atmegi to ja sie pytam gdzie BT wchodzi w rx i tx i jak to sie laczy z miso mosi bo nie widze nigdzie np LVC125. Chyba ze kolega zapomnial wyjac BT na czas programowania?
Zapytam jeszcze jak jest robione bcb w domu czy w firmie zewnwtrznej.
Namazane ze smarta.
Ścieżki od BT w ogóle na czas testów odłączyłem, więc o tym proszę zapomnieć.
Płytka robiona fototransferem, efekt bardzo zadowalający.