matekogon napisał(a):
Koledzy mam pytanie. Czy w waszych projektach dochodzi do częstego gubienia pakietów? Pytam bo mam dość spora ilość zmiennych które przesyłam lecz nie docierają w całości. Oczywiście wiem że to zjawisko występuje, tylko znalazłem gdzieś na forum X że" gubienie pakietów zdarza się ale nie często" Jak to jest u was i jak sobie radzicie?
Panie kolego zastanów ty się lepiej nad tym jakie robisz babole w programie bo na 99,99999999% to właśnie to jest przyczyną tego co ty nazywasz gubieniem pakietów UDP...
To podobnie gdy komuś coś nie wychodzi na procku, to pierwsze podejrzenie początkującego jest jakie ? ... no dość oczywiste ... "pewnie się procek zepsuł albo że fabryka wyprodukowała wadliwy procek albo jeszcze inne kosmologie" .... zamiast szukania błędów w kodzie.
Poważnie - mówię ci stracisz KUPĘ czasu idąc tym tropem ... czyli szukania gubienia u siebie pakietów UDP .... kupę czasu ....
------------------------ [ Dodano po: 2 minutach ]No, chyba że w swojej sieci domowej używasz steampukowych routerów do sieci BNC, sieć masz właśnie BNC a nie UTP... Chyba że też może testujesz to na jakimś routerze WiFi zepsutym i to też z czasów gdy się pojawiły pierwsze takie egzemplarze - to wtedy można by się było spodziewać - że raz na jakiś czas może i tam zaginie jakiś pakiet UDP ...
www.youtube.com/mirekk36 ]