Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki



Teraz jest 21 lip 2019, o 12:34


Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 20 maja 2019, o 21:32 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 24538
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 920


_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 20 maja 2019, o 22:01 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 wrz 2015
Posty: 259
Lokalizacja: Zamość
Pomógł: 5

Super, mega to wygląda :)

Wysłane z mojego moto g(6) przy użyciu Tapatalka



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 22 maja 2019, o 11:24 
Offline
Nowy

Dołączył(a): 06 sie 2015
Posty: 1
Lokalizacja: Gliwice
Pomógł: 0

Super:) Jeszcze przydały by się wykresy do kompletu.



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 22 maja 2019, o 12:00 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 cze 2017
Posty: 78
Lokalizacja: Słupsk
Pomógł: 1

No nie wiem. Wykresy są na tyle indywidualną sprawą, że chyba każdy powinien potrafić bazując na funkcjach bibliotecznych takowe sobie wygenerować.

_________________
Lampka Leuchtglas



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 22 maja 2019, o 12:30 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 24538
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 920

Już na fejsie ktoś podpowiadał pomysł z wykresami i fajnie że padają nowe pomysły - ja za każdy dziękuję bo jak już robić to teraz - później pewnie czas nie pozwoli .. ale

odnośnie wykresów jest właśnie małe ale - zresztą zgodnie z tym co pisze wyżej akenes

tzn - ok wykres - ale jak wiadomo taki OBIEKT trzeba jakoś sparametryzować i teraz jak ? wg czego ?

Każdy wykres trzeba "nakarmić" jakimiś danymi ... no więc jakimi ? Tu niezła zagwozdka ale w aspekcie takiego procka - bo na PC to hulaj dusza z ilością różnej pamięci na dane itp itd

poza tym wykresy mogą być np rysowane w czasie rzeczywistym i tu znowu trzeba by było jakąś stałą czasową wprowadzić do karmienia, i jakieś autoskalowanie by się przydało itd itp - no i już będzie z tego taka kobyła że ...

albo może po prostu na razie mam jakieś zaćmienie umysłu - i nie widzę jak podejść do parametryzacji całości

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 22 maja 2019, o 18:37 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 wrz 2015
Posty: 259
Lokalizacja: Zamość
Pomógł: 5

mirekk36: wykres np. temperatury, wilgotności, ale tak jak było poruszone, kwestia indywidualna.

Wysłane z mojego moto g(6) przy użyciu Tapatalka



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 22 maja 2019, o 19:12 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 paź 2013
Posty: 1616
Lokalizacja: Lipsko
Pomógł: 115

W sumie to Mirkowi zawracacie głowę tym wykresem. Jakiż to problem narysować dwie współrzędne i wyświetlać dane z tablicy, które w razie potrzeby można procentowo zmniejszyć aby z ekranu nie wyłaziły? Przecież to chwila programowania. No sorki, ale za moment to będziecie chcieli aby biblioteka sama się domyślała co macie w planach wyświetlić na ekranie.
Po prostu dajcie sobie szansę nauczyć się czegoś, bo wasza wiedza pozostanie na poziomie arduinokostekskładacza pospolitego.

_________________
http://www.sylwekkuna.com



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Sitemap
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group phpBB3.PL
phpBB SEO