Sterowników mosfetów jest od groma
link z tme ( ewentualnie w wyszukiwarkę driver mosfet )
http://www.tme.eu/pl/katalog/uklady-scalone_100283/?search=mosfet+driver#id_category=100221&search=mosfet+driver&s_field=accuracy&s_order=DESC&page=1Co do samego mosfeta użytego w twoim schemacie, zainteresuj się mosfetami z kanałem N ( buz11 itp ) mają mniejszą rezystancję źródło dren, kolejna rzecz to dioda zabezpieczająca ( D1 ) proponuję coś szybszego kilka amper; jeśli to ma działać przy silniku do 4 - 5 A możesz zastosować BYW29 ( jakoś chętnie jej używam ) - przy większych prądach silnika dioda będzie się bardziej grzać niż sam tranzystor. ( sposób bez diody << nie sprawdzałem tego >> jest taki że robisz pół-mostek i dolny tranzystor od minusa steruje silnikiem a w momencie jak dolny tranzystor się wyłączy to górny zwiera koNcówki silnika, ale tej metody nie sprawdzałem, więc taka czysto teoretyczna ). A i jeszcze jedno nie zapomnij o dużych pojemnościach na zasilaniu nawet rzędy 1000uF, 2200uF jak najbliżej tranzystora sterującego, do tego równolegle do tranzystora ( dren źródło ) dodaj kondensator rzędu 100n lub 220n na 100V.