Witam
Rodzina się zjechała i nie wypadło majsterkować

dlatego nie odpowiadałem.
Muszę przyznać, że sam doszedłem, do tego, że problem leżał w funkcji RESET_PULSE zmieniłem na:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
i teraz działa tak jak chciałem

Koledze
tom1988p jakbym mógł to bym wcisnął 100x pomógł. Przede wszystkim dlatego, że jako jedyny podszedł do tego w taki sposób jak należy tzn. do rozwiązania problemu a nie zmieniania koncepcji 'trwającej' kilka postów Rozumiem zasugerowanie zmiany koncepcji ale jeżeli autor stoi przy swoim to po co drążyć temat.
Panowie wyobraź cie sobie taką sytuację: ktoś buduje hobbystycznie urządzenie z 4x DS18b20 które będzie intensywnie wykorzystywane w lato czyli mniej więcej za 6-mcy. Do tego czasu raczej nie będzie miał styczności z uC. Uszkodzeniu ulega DS i co wtedy... Rozumiem, że dla osób które mają styczność na co dzień z programowaniem, to sczytanie ROMu z DSa i wgranie go do atmegi to nie problem. Ale ja przewiduję że za 6-mcy dla mnie będzie to problem. Stąd takie a nie inne rozwiązanie wybrałem.
Zmiana DSa przy kablu to 5 minut pracy. Nie wiem czy zwolennicy podłączenia DS-ów do jednej linii uporają się z tym szybciej, choćby nie wiem jakimi byli znawcami; też muszą zmienić Dsa przy kablu, dodatkowo jeszcze modyfikacja softu.
Funkcję sprintf(); użyłem ze względu na to, że wartości teperatur razem z datą i godziną z PCFa zapisywane są również na SD w pliku *txt

Kod z książki, oczywiście modyfikowałem, ale szczerze mówiąc, to coś jeszcze mam nie tak, bo po parudziesięciu minutach (czasami po np. 5h) układ się zawiesza

. Przypuszczałem że to wina tego że układ zmontowany był na płytce testowej. Jeden wielki pająk

Ale po przeniesieniu na płytkę drukowaną układ zachowuje się tak samo

Ale pomęczę się jeszcze sam z tym problemem żeby upewnić się czy np. zawiesza się w momencie zapisu na SD czy pomiaru temperatur.
Nurtuje mnie jeszcze takie zagadnienie. Na jakimś schemacie w książce wyjście INT z PCFa podłączone jest do INT0 w uC i jak rozumiem to działa. U mnie aby takie zewnętrzne przerwanie działało, to musiałem podciągnąć je rezystorem do VCC, dlaczego tak się dzieje
Pozdrawiam.