Powracam z kolejnym problemem

Pracując na Ganymade miałem workspace z projektami, chciałem podpiąć go pod Indigo, ale sypał błędami 'Type 'uint8_t' could not be resolved'. Stworzyłem nowy i zaimportowałem wszystkie projekty, było ok, ale zapomniałem przy importowaniu 'existing into worksapce' zaznaczyć żeby je skopiował i pracowałem na oryginałach. Wracając do Ganymade zauważyłem, że posypało się autouzupełnianie. Zwraca info 'no completions available' i nie wiem jak to naprawić, ta mnogość opcji, nie wiem gdzie szukać. Pytam ot tak z ciekawaści, nie żebym po cichaczu wracał do Ganymade
Kolejna sprawa to w pierwszym workspace poświęciłem trochę czasu, aby go dopasować, głównie chodzi o kolory i rozmieszczenie okien. Podczas tworzenia nowego workspace, są na nowo wszystkie ustawienia domyślne. Da radę jakoś zachować/importować te ustawienia do nowego workspace? Trochę zagmatwałem tą moją wypowiedź, ale mam nadzieję, że coś doradzicie.
--------------------------
Dobra, pierwsze naprawiłem. C/C++ ->Editor -> Content Assist ->Advanced -> Restore defaults