Mam podobny problem ze skopiowaniem wartości zmiennej volatile do innej zmiennej volatile. Przeszukałem kilka podobnych problemów na forum jednak nie znalazłem rozwiązania. Wolałbym nie rezygnować z oznaczenia volatile, ponieważ są to zmienne obsługiwane w przerwaniu UART. Otrzymuje 3 ostrzeżenia i 3 informacje:
Kod:
Warning 1 passing argument 1 of 'memcpy' discards 'volatile' qualifier from pointer target type [enabled by default] 70 3
Message 2 expected 'void *' but argument is of type 'volatile unsigned char *' 117 14
Warning 3 passing argument 2 of 'memcpy' discards 'volatile' qualifier from pointer target type [enabled by default] 70 3
Message 4 expected 'const void *' but argument is of type 'volatile unsigned char *' 117 14
Warning 5 passing argument 1 of 'memset' makes pointer from integer without a cast [enabled by default] 71 3
Message 6 expected 'void *' but argument is of type 'unsigned char' 121 14
(Wiersze których tyczą się ostrzeżenia/wiadomości nie pasują bo wyczyściłem z kodu poniżej nieużywane funkcje/obsługę ledów etc.)
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Może ktoś ma pomysł co jest tu nie tak i mógłby mi wytłumaczyć? Ja szukam i szukam i nic nie znajduję