mirekk36 napisał(a):
maxus napisał(a):
Dodałem w procedurze obsługi tego przerwania linijkę zapalającą tę diodę i dioda się nie zapaliła. Więc przerwanie w ogóle nie działa?
No a jak może być inaczej ? więc przyczyna gdzieś musi być wcześniej
I już wiem gdzie.
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
I TYLE
Ale dlaczego nie było błędu w komplicji?
------------------------ [ Dodano po: 51 minutach ]Ale to jak widać nie koniec. W książce cyfry wyświetlane są z tablicy w pamięci FLASH. Zrobiłem tak samo i zamiast cyfr mam na wyświetlaczach bliżej nieokreślone kształty.
Tablicę utworzyłem wewnątrz funkcji
d_led_init() w pliku
d_led.cjęzyk c
W pliku
d_led.h dodałem deklarację tablicy żeby mieć do niej dostęp w przerwaniu. Chyba dobrze myślę, że trzeba to zrobić?
język c
I całe przerwanie wygląda tak:
język c
Na wyświetlaczach pokazuję się jakieś głupoty.
I jeszcze waringi
Kod:
../d_led.h:30:18: warning: array 'cyfry' assumed to have one element [enabled by default]
Kod:
../d_led.c:28:2: warning: '__progmem__' attribute ignored [-Wattributes]
Kod:
../d_led.c:31:4: warning: large integer implicitly truncated to unsigned type [-Woverflow]
../d_led.c:32:4: warning: large integer implicitly truncated to unsigned type [-Woverflow]
../d_led.c:33:4: warning: large integer implicitly truncated to unsigned type [-Woverflow]
../d_led.c:34:4: warning: large integer implicitly truncated to unsigned type [-Woverflow]
../d_led.c:35:4: warning: large integer implicitly truncated to unsigned type [-Woverflow]
../d_led.c:37:4: warning: large integer implicitly truncated to unsigned type [-Woverflow]
../d_led.c:38:4: warning: large integer implicitly truncated to unsigned type [-Woverflow]
Zrobiłem nowy plik w, którym podałem segmenty do zapalenia i wszystko wyświetla się w porządku, więc wszystko jest dobrze podpięte.