Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki

Teraz jest 15 lut 2026, o 03:33

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
PostNapisane: 10 kwi 2015, o 10:00 
Użytkownik

Piszę nowy wątek, ale jest to nawiązanie do poprzedniego :
topic11328.html

Trochę mnie goni czas a nie mogę się uporać z tym problemem sam.
Więc tak używam obsługi klawiszy, z bloga Pana Mirka część II (być może i w tym jest problem, że nie korzystam z obsługi pokazanej w III części) Obsługa ta wygląda następująco:

Składnia: [ Pobierz ] [ Ukryj ]
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.

W pętli głównej while() mam kilka jak nie kilkanaście fragmentów kodu jak powyżej. Są zbudowane tam różne funkcję. Czy to jest błąd??
Na samym końcu jest funkcja obsługi temperatury. O to część kodu:

język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.

Jeśli to odpalam w osobnym projekcie wszystko pięknie chodzi bez żadnego problemu. Natomiast gdy umieszczam wyświetlanie temperatury w funkcji obsługi przycisku to się cuda wianki dzieją :>
język c

Dokładnie tak:

język c

Efekt na wyświetlaczu jest następujący...

Temperatura jaka jest wskazywana to raz np:

23,3 C
-0,5 C
1000,1

wartości różne różniste, właśnie jakby coś blokowąło. Nie wiem czym to jest spowodowane ale podejrzewam że obsługa przycisków tu się kłania. Jak myślicie ??

Proszę o Pomoc.

cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 10 kwi 2015, o 15:29 
Użytkownik

No trochę posiedziałem nad tym, i powiem szczerze że to nie jest spowodowane obsługą klawiszy. Pierw zastosowałem obsługę klawisza po prostu z okropnymi delajami byle wyeliminować drgania styków. Dalej to samo, kolejno usunołem w ogóle z projektu klaiwsze ustawiłem wartość zmiennej menu na 2, zeby automatycznie przekierowało mnie na 2 menu i dalej to samo. Czyli co to może być ja już nie mam głowy....

cytowanie selektywne  Cytuj  

Strefa czasowa: UTC + 1