phill2k napisał(a):
To teraz bardziej szczegółowo, na rynku jest do wyboru kilkanaście programów, skrótowo najbardziej popularne o podobne filozofii działania (tworzenia modeli).
1. SolidWorks - dziwna polityka licencyjna (jak dla mnie) - wersja trial na 7 dni, po napisaniu prośby do lokalnego dystrybutora rozszerzają do 30 dni, po tym zakup licencji, brak wersji hobbystycznej (free) z ograniczeniami
2. Autodesk Fusion 360 - wersja trial 30 dni, po zarejestrowaniu licencja na 1 rok, dla hobbystów i małych firm z rocznym obrotem nie przekraczającym chyba 1 miliona $ za free bez ograniczeń, odnawialna po roku, zintegrowany z Eagle PCB, dla studentów wybrane produkty Autodesk w pełnych wersjach z licencją na 3 lata, działa w chmurze.
3. Autodesk Inventor - bardziej rozbudowany brat Fusion 360, trial 30 dni, potem zakup licencji, dla studentów jak wyżej.
4. DesignSpark Mechanical - wersja free, bez ograniczeń, również komercyjnych.
Posiadam Invertor trochę w nim majstruję próbowałem rozgryźć integrację z Eagle lecz brakuje mi bibliotek elementów. Kolego phill2k czy ty używasz Autodesk Fusion 360?