Hej,
korzystając z odrobiny wolnego czasu postanowiłem pouczyć się programowania w C# w Visual c# 2010. Docelowo pragnę wykonać urządzenie oparte o AVR wyświetlające bieg, na którym jest samochód w grze. W tym celu muszę wyciągnąć tę wartość z pamięci i dalej przesłać ją do urządzenia. Jednak problem pojawia się już przy próbie użycia funkcji ReadProcessMemory. Dużo googlowałem i udało mi się napisać taki program, służący do wyciągania ilości pamięci eeprom z wybranego procesora w mkavrcalculator (adres znalazłem programem Cheat Engine):
język csharp
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Niestety nie udaje się, konsola wygląda tak:

a więc nawet handle ma wartość 0. Pomyślałem że to może jakieś zabezpieczenie Mirka, w związku z czym przerobiłem kod pod ilość naboi w grze Counter-strike.
język csharp
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
efekt:

Jak widać, udaje się uzyskać wartość handle, ale niestety funkcja ReadProcessMemory nadal zwraca wartość false i nie oodczytuje wartości.
Siedziałem wczoraj nad tym cały dzień i nie mam pojęcie co jeszcze mogę zrobić. Gdyby ktoś rzucił okiem i wiedział co jest nie tak, to byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.