1. bo niestety nie chce się koledze sprawdzić not aplikacyjnych i porównać procków z liteką A na końcu i bez tej literki
.... wątków na ten temat jest już nawet na naszym forum co nie miara - nie wspominając o innych forach i miejscach w necie. Ale wystarczy że kolega sobie wpisze taką frazę w googla
migration from ATtiny2313 to ATtiny2313A
albo
migration from ATmega8 to ATmega8A
i podobne - i zassie krótkie noty zawierające podsumowanie różnic i zobaczy że np ATmega8 od ATmega8A NICZYM się nie różni jeśli chodzi o stronę programową i dlatego wybieramy bez literki A. Już np ATtiny się nieco różni z punktu widzenia programisty - ale od strony programowania procka NIC a NIC więc nadal można wybierać ten bez literki A (Ba! nawet program sam wykrywa zawsze bez literki A bo sygnatury są te same ) .... więc proszę raczej iść w tą stronę a nie jakby doszukiwać się problemu w MkAvrCalculatorze
oczywiście nie mówię tego dlatego że się denerwuję na ciebie że szukasz dziury w całym - BrońBoże - po prostu ..... eeeeeh no nie jesteś że tak powiem pierwszy i ostatni, dla którego to jest jakiś problem wielki te literki A
.... dlatego na przyszłość - pomóż mi i tłumacz innym podobnym początkującym o co tu chodzi - bo ja w końcu zajeżdżę się na śmierć wciąż pisząc to samo
2. patrz punkt wyżej i nie wybieraj tego z literką A (tyle na razie powiem ok?)
3. no to nie rozumiem - masz pokazane ID ... a ty jeszcze byś chciał żeby co ?
jeszcze w innym miejscu ? a po co ? ...
tzn po co ma się wyświetlać ID gdy się wybierze z listy .... a na co patrzeć się jak sroka w kość na jakiś numer HEX
? tzn - no może i tam to jest czasem komuś przydatne ale spróbuj mi mocno to uzasadnić to może dorobię taką opcję - tymczasem mi się wydaje że ty tylko dlatego chciałbyś tą opcję - żeby podejrzeć jakie ID ma ATmega8 oraz ATmega8A
... a tymczasem znowu - patrz punkt 1
... podpowiadam - mają takie samo ID więc po co je oglądać ?
... ale ok jak masz inny ważny powód to opisz - dodamy do propozycji uaktualnień na przyszłość w MkAvrCalculator
4. ------ zanim odpiszę na to pytanie to najpierw mała uwaga:
hmmm widzisz - (mam nadzieję, że mnie zrozumiesz) .... nie lubię malkontentów, dostaję gęsiej skórki na wszelkie
marudzenia, biadolenia, czepiania się (jak to oni sami często piszą)
tym bardziej do programu który jest praktycznie za darmo ... tzn w pełni za darmo dla 4 procków
czasem warto przemyśleć ton swojej wypowiedzi - czyli się po prostu nauczyć dyskutować - zamiast malkontencić.
Bo można byłoby to co piszesz po prostu ubrać w zadanie pytań, dyskusję, bo np czegoś nie rozumiesz albo może dobrze rozumiesz ale np masz wniosek racjonalizatorski, albo np masz pytanie jak tu w tym CZWARTYM, czy można zmienić lokalizację folderu
(więc proszę nie denerwuj się za ten mój wywód - ale mam nadzieję, że on wpłynie - na nasze (ale pewnie także z innymi użytkownikami naszego forum) lepsze dogadywanie się ok ? Bo naczelna zasada naszego forum to STOP MALKONTENTOM
a teraz odpowiadając na pytanie nr.4
Niestety użytkownik programu nie ma wpływu na lokalizację tego folderu, program go tworzy zgodnie z przykazaniem i pozwoleniem Microsoftu w jedynie słusznym folderze .... program po prostu przy starcie pyta się grzecznie windowsa o lokalizację folderu Moje Dokumenty - i później w nim tworzy potrzebne sobie do pracy foldery. Tak działa mnóstwo programów i pewni ci to nie przeszkadza - a z jakichś przedziwnych i niezrozumiałych dla mnie powodów przeszkadza ci - że MkAvrCalculator tworzy tam jakieś kocie foldery jak je nazwałeś
....
wiesz - zawsze możesz zabronić tworzenia tych folderów w jakiś tam sposób i wtedy program nie będzie działać - i to wszystko
Myślę że zamiast biadolić - można po prostu używać innego lepszego oprogramowania bo na pewno takie jest - tylko pewnie jeszcze go nie znalazłeś