hej, złożyłem nowa zgrabna płytkę, wszystko działa, oprócz podczerwieni.. złożyłem ją na podstawie wcześniejszych doświadczeń, wszystko podłączone. Po wciśnięciu przycisku napięcie na pinie do którego podłączyłem TSOP 4836 (ustaliłęm ze tojest dokładnie ta wersja - po układzie pinów.) spada z 4.8 V na 4.35 V . Gdy bezpośrednio podepne diode pod nózke VCC i OUT odbiornika to oczywiście miga po wciśnięciu. Innymi słowy odbiornik działa. Po przełozeniu do wczesniej opisywanego i prezentowanego układu na stykówce tam działa w porządku na tamtym kodzie i ułozeniu.
Zrobiłem prościutki kod... i nic.. znowu szukam kilka godzin już... pomóżcie.. żadnych ostrzeżeń, błędów..
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
w bibliotece mirka, zmieniłem tylko w nagłówkowym na pin PD3 bo tam podłączony jest odbiornik. I zmieniłem makra upraszczające na stałe wartosci:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
i plik ir_decode.c
język c