Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki

Teraz jest 12 lut 2025, o 17:16

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
PostNapisane: 6 lis 2013, o 18:18 
Użytkownik

Witam
Próbuję uruchomić transmisję bluetooth. Korzystam z ATB 1.03. Przejściówka FT232. Korzystam z programu z niebieskiej książki. Moduł BTM222 ma domyślne ustawienia.

1) Sprawdzam, czy program działa po kablu. Zworki J6 i J7 zwarte, układ taktowany wewnętrzym oscylatorem 8MHz. Włączam terminal, ustawiony na 19200, 8, n, 1. Łączę się na port, który odczytuję z MkAvrCalculator COM15. Program działa poprawnie, tj. za każdym razem gdy wcisnę przycisk zmieniam stan diody oraz wysyłam tekst do Putty.

2) Sprawdzam połączenie bluetooth. Rozwieram zworki J6 i J7. Paruję urządzenia. Łączę się na COM25. Niebieska dioda nie mruga, tylko cały czas świeci symbolizując połączenie. Dlaczego teraz po naciśnięciu przycisku po wciśnięciu przycisku, nie wysyłam tekstu do Putty'ego?

Schemat połączenia:
Obrazek

Plik nagłówkowy:
Składnia: [ Pobierz ] [ Ukryj ]
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.

Plik main.c:

Składnia: [ Pobierz ] [ Ukryj ]
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.

Kody wklejamy przy pomocy syntax=c - Różowy J.

cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 6 lis 2013, o 19:07 
Moderator

Pic14kk napisał(a):
Sprawdzam połączenie bluetooth. Rozwieram zworki J6 i J7. Paruję urządzenia. Łączę się na COM25. Niebieska dioda nie mruga, tylko cały czas świeci symbolizując połączenie. Dlaczego teraz po naciśnięciu przycisku po wciśnięciu przycisku, nie wysyłam tekstu do Putty'ego?

No ale pomyśl gdzie ty podłączasz ten moduł BTM ? do samej przejściówki ? to jak procek ma coś widzieć ?

toż zworki Rx i Tx trzeba rozwewrzeć ale BTM podłączyć odpowiednio do pinów Tx i Rx ale PROCKA

cytowanie selektywne  Cytuj  

Strefa czasowa: UTC + 1