Ja przeszedłem tą samą droge co ty czyli resetowanie się modułu,naprzemiene komunikaty o błedzie kartu lub jej braku.
W moim przypadku zamiast LDO dałem przetworniczkę (podobna do mirkowej ale na innym układzie) ustawiona na 3,3v do tego 2x100uF LOW ESR tak jak poprzednicy już zauważyli to jest podstawa. Ale opisz jeszcze jak się zachowują diody.
Poprawna inicjalizacja wygląda tak:
Załączamy moduł
Dioda Power powina swiecić ciągle ,a dioda od sygnału na początku powinna migać szybko
Potem na terminal powinienś dostać +CPIN:READY lub +CPIN: SIM PIN( czyli karta jest zabezpieczona trzeba wprowadzić pin) potem dostajesz +CFUN: 1 mogą one wystąpić odwrotnie zależne od karty.
Po wprowadzeniu pinu dioda sygnału zaczyna wolniej migać
Jeżeli u ciebie w tym czasie dioda power i zarazem dioda sygnału zgasną to modem się resetuje gdy próbuje połączyć się z BTSem (wtedy pobiera najwięcej prądu możesz to też stwierdzić po np.charakterystycznym dzwięku w głośnikach takie jak przy zwykłym telefonie)
Więcej mogę pomóc jak opiszesz zachowanie diód i sprawdz też czy w trakcie pracy/resetu układu masz napiecie na karcie.
Nie martw się ja dopiero opanowałem ten układ do normalnej pracy po jakimś tygodniu siedzenia z miernikiem i oscylem dopiero wtedy zauważyłem że podczasz łączenia z BTSem siada mi zasilanie do 2V i tak samo znika zasilanie z karty SIM.
Pozdrawiam Luki (Mogę nie odpowiadać ponieważ mam ograniczony dostęp do internetu na wczasach)
Sonix
W przypadku ZTE od razu po starcie wysyła te 2 linie poprzez RSa