Witam, powróciłem do przykładu nr 10 z Bluebooka odnośnie obslugi czujnikow ds18b20 na 1wire. Na podstawie przykładu już wcześniej obslugiwalem 2 czujniki, temp wyświetlałem na LCD i wszystko działało. Jakiś czas temu przerobiłem go pod wyświetlacz LEDowy. Teraz wpadłem na pomysł termometru, który ma 2 czujniki DS18b20. Domyślnie wyświetlać ma się temp czujnika, który jest za oknem, ale wymyśliłem taki "features" że na termometrze będzie microswitch, który po wcisnięciu i trzymaniu pokazuje temp wewnątrz. Po puszczeniu ma być wyświetlana temp za oknem. Niestety po kilku godz próby, podejścia do pisania kodu bardzo slabo. Udalo mi się powiedzmy osiągnąć efekt, ale niestety użyłem delaya, który po prostu blokuje mi program po wcisnięciu przycisku.
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
taki warunek wrzucilem przed warunek sprawdzający s1_flag. Może ktoś podpowie jakbym mógł to w normalniejszy sposób rozwiązać bo wydaję mi się że kolejne moje pomysły są coraz głupsze.