AKSELINEK napisał(a):
Jeśli chciałbym płatny program to czy muszę kupować?
Wybacz, naprawdę nie mam zamiaru cię ani obrażać ani się podśmiewać czy coś ... no ale czy kolega sam chociaż RAZ czyta to co sam napisał ?
Czy jeśli np. chcesz coś zjeść na śniadanie, to czy pytasz kogoś o to czy jeśli chciałbyś zdobyć płatne pieczywo na śniadanie to musisz je kupować ? To pytanie brzmi tak jakby dopuszczalna była np odpowiedź:
1. Nie, nie musisz kupować płatnego pieczywa, możesz założyć czapkę kominiarkę, zabrać ze sobą łom, zrobić napad na piekarnię z rana i pozyskać pieczywo bez kupowania.
albo druga możliwa odpowiedź:
2. Tak, jeśli chciałbyś płatne pieczywo to musisz je kupować.
Czy sądzisz że mogą być jeszcze inne odpowiedzi ? Czy zadowala cię każda z zaproponowanych tu odpowiedzi? Czy codziennie rano gdy masz iść kupić pieczywo na śniadanie, to stajesz przed dylematem typu: "Czy muszę kupować płatne pieczywo ? czy nie muszę?" ... i pytasz o to osoby trzecie żeby ci doradziły coś w tym zakresie?
Jak mówię, nie mam na celu nabijania się - czy ironizowania - no ale szanujmy się nawzajem. Wciąż uważam, że nie ma głupich pytań - ale hmmm to pytanie niebezpiecznie zaczyna zbliżać się do tej granicy - ale może się mylę.
Dlatego na spokojnie odpowiem ci na to pytanie, ufając że kolejne tego typu nie padnie na tym forum.
Tak jeśli jakiś produkt jest ODPŁATNY to jedynym legalnym sposobem wejścia w jego posiadanie jest nabycie, kupienie tego produktu za pomocą środków płatniczych. I mam nadzieję, że nie chodziło ci tutaj ew o porady jak nabyć płatny produkt w sposób nielegalny, bez kupowania.
www.youtube.com/mirekk36 ]