gordon10 napisał(a):
Na marginesie dodam, że procki AVR z Ali też są podejrzane. Albo mają dziwnie ustawione fusebity albo porty dziwnie pracują (tak jakby nie miały żadnej wydajności prądowej).
Ale to nie żadne odkrycie, ja od dawna mówię o tych zakupach z ali-podróbo-expresów, bo wydaje się, że tam wszystko takie tanie ... ale niestety zdecydowana większość różnych produktów to podróby. Procki "china-Quality" to często wydmuszki. Kolega kiedyś za (dosłownie grosze) za sztukę kupił na kilogramy wręcz kilkaset ATmeg8 - bo mówił, że nawet jak trafi się 10% wadliwych to reszta będzie śmigać i wszystko się zwróci
... jakież było zdziwienie jak z tego kilograma atmeg ruszyło mu kilka a reszta ? to jakaś właśnie porażka - najczęściej miały jakoś dziwnie fusebity i nie dawały się przeprogramować, albo flash nie chciał się programować, albo po programowaniu po kilku uruchomieniach znikał wsad
a prawie połowa to w ogóle nie chciała ruszyć. I niestety tak się kończą oszczędności. Od tej pory kolega jak słyszy słowo ali-koci-express to dostaje żółtej gorączki i już tam nigdy nie zagląda
www.youtube.com/mirekk36 ]