Tego w kółku u mnie brakuje, to chyba kondensator, a po prawej powinny być dwa koraliki ferrytowe, których również niema - jeden ze środkowych padów miał gołą miedź, co mi wskazuje że może tam kiedyś był tylko został wyrwany.
Ten mój egzemplarz laptopa wydaje mi się dziwnie wybrakowany - brakuje niektórych elementów, w kilku miejscach jest przyklejona taśma kaptonowa, ale najgorsze to brak śrub przy zawiasach, co niestety spowodowało ich wyrwanie i pęknięcie obudowy. Ogólnie za sam pomysł takiego montażu projektant powinien spędzić resztę życia na ciężkich robotach w kamieniołomie na Kamczatce, za ćwierć miski ryżu raz na tydzień :/
Jeżeli mu się wydawało że cztery śrubki średnicy poniżej 1mm, którymi jest przykręcony zawias do klapy wytrzyma, to pozostaje go tylko wysłać do szkoły, bo jak dla mnie to powstaje gigantyczna dźwignia, zwłaszcza że jest przykręcony tylko do dołu klapy.
Przy zakupie następnego laptopa chyba wcześniej będę oglądał jak wygląda montaż klapy, bo to jest pierwszy raz kiedy widzę taką fuszerkę.