Dobrze, zatem po kolei.
Na początku doceniam pracę włożoną w przygotowanie filmów i materiałów oraz nie kwestionuję że cokolwiek to tylko "chwyt marketingowy". Sam skuszony prostotą narzędzia zdecydowałem się na zakup programatora. Po obejrzeniu tych materiałów wczoraj w nocy, położyłem się spać pełen nadziei.
Moim celem jest odczytać pamięć 24C04 jak na zdjęciach. W tym celu przylutowałem pamięć do podstawki SOP. Lewy górny pin podstawki (linia F na stykówce) to pin nr 1 w pamięci. Przedstawiam tylko najprostszą kombinację połączenia. Piny podłączone odpowiednio do złącza w programatorze - w sumie 4. Celowo nie podłączałem pinów adresowych i WP, żeby nie wprowadzać bałaganu. Piny adresowe zwierałem już z masą, a także znalazłem informację, że 2 i 3 powinny być zwarte, a 1 ma nie być podłączony lub zwarty do masy. Wszystkie kombinacje wypróbowane. Pin WP (7), zwierałem z masą, zostawiałem luźno lub podłączałam do VCC. Również wykorzystane wszystkie kombinacje. Co do rezystorów podciągających, zmieniłem je na 4,4k (2 x 2,2k połączone szeregowo).
Mam nadzieję, że teraz opisałem wszystko w miarę jasno