tester123pl napisał(a):
Jak ktoś u mnie na forum tematycznym o coś pyta (nawet o pierdołę którą wygugla w 10 sekund) to dostaje konkretną odpowiedź a nie miku fiku, fifti fifti.
Ja pierdziu

.... podałem gotowy wzór, jak obliczać, ba! podałem nawet przykład obliczania dla jakiejś założonej częstotliwości taktowania - żeby było łatwiej zrozumieć, czyli dla jakichś konkretnych wartości, gdzie wystarczy, żebyś podstawił swoje taktowanie i pożądaną częstotliwość .... a ty piszesz, że fiku miku ?
Inni też podają tutaj już jak przysłowiowej krowie na rowie jak obliczać, swoje przykłady ... .dzięki czemu jeśli się jednego nie zrozumie to można podejrzeć inny sposób a ty na to
tester123pl napisał(a):
Czytam, ale nikt nie odpowiedział na temat tylko podał zdawkowe informacje,
to już jest chore

...
z tego co opisujesz w swoim toku rozumowania widać, że na tą chwilę nie znasz jeszcze kompletnie chyba zasad działania różnych trybów timerów w AVR, które nomen omen są jak byk opisane w każdej nocie PDF dowolnego procka. Nie wiesz czym się różni np tryb NORMAL od trybu CTC a to już wymaga nieco innego podejścia do obliczania - trzeba byłoby zatem zacząć wyjaśniać podstawy timerów, jak to działa itp itd - sporo opisu
Ja podałem ci sedno, wzór, gotowca wręcz , przykładowe obliczenie z wyjaśnieniem krótkim - a książkę poleciłem bo tam się rozpisałem sporo na ten temat i nie na darmo, tak żeby każdy nawet mega początkujący mógł zrozumieć
tester123pl napisał(a):
Skoda panowie ale trochę rozczarowuje polskie forum, nadal panuje zła mentalność jak u większej konkurencji.
ręce opadają - wychodzi lenistwo i mega roszczeniowa postawa. Nie ważne że nic nie wiem o timerach ale macie mi tu raz dwa wytłumaczyć ! to nic że nie rozumiem jak one działają - ale wy MACIE mi tu wyjaśniać w podskokach a nie zdawkowo
po prostu żenada
------------------------ [ Dodano po: 2 minutach ]Nie dość, że pierwsza wizyta na forum, to jeszcze pretensje że nikt nie podpowiada - pomimo aż tylu różnych podpowiedzi , odpowiedzi, przykładów i wzorów podanych
co ty chłopie chcesz udowodnić ?

www.youtube.com/mirekk36 ]