Witam serdecznie wszystkich forumowiczów, jestem nowym użytkownikiem forum, chciałbym dołączyć do grona Forumowiczów. Mały wstęp o mnie między *** można pominąć, zagadnienie (mój problem znajduje się poniżej wstępu

Tytułem wstępu i przedstawienia się powiem tylko iż z zawodu nie mam nic wspólnego z elektroniką, za czasów ogólniaka programowałem trochę w Pascalu, ale jako, że moim hobby są kolejki w skali H0 postanowiłem zagłębić się w tajniki programowania uC. Oczywiście nie, żeby od razu budować i programować dekodery, lecz na początek planuję zrobić prosty sterownik semafora pięciokomorowego, ponieważ sam model semafora już zbudowałem. Oczywiście, aby nie korzystać z gotowych kodów i ich przerabiać częściowo bezmyślnie, krok po kroku próbuję zagłębić się w tajniki programowania uC. Jeden z programów Pana Mirka zadziałał u mnie bezbłędnie, odrobinę przerobiony kod poniżej:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
tu diody migają wg oczekiwań...
przechodząc do meritum, poniżej kod programu, który przepisałem z kursu YT Pana Mirka i tu niestety mam problem:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
kod napisany jest w Eclipse
Version: Mars.1 Release (4.5.1)
Build id: 20150924-1200
Podłączenie:

katoda diody do portu B Pin 1 (nóżka 15).
Podejrzewam, że błąd jest podstawowy i pewnie śmieszny dla większości zaawansowanych użytkowników, ale liczę że jakaś dobra dusza nakieruje mnie na właściwy tor.
Jest to mój pierwszy post więc proszę o wszelkie uwagi dotyczące tego jak post został napisany, szczególnie jeśli jest nieczytelny lub kod został przedstawiony (wklejony) w niewłaściwy sposób.
Z góry dziękuję za pomoc!