to nie jest tak że jak dasz infeona to atmega nie zacznie wariować ... pamiętaj że w całym projekcie to ona jest niedostosowana do środowiska w jakim będzie pracować i ona jest najsłabszym ogniwem ...
niezależnie co tam dasz ... na zasilanie ... jak nie spełnisz warunków filtrowania to ci nic nie pomoże ...
trochę w tym siedzę więc wierz mi ....
stawiałem układy sterowników w samochodach na Atmega ze zwyczajnym 7805 i jak było dobre filtrowanie
to działały ... choć akurat w tym miejscu .... i tych warunkach mam dosyć wyrobione zdanie
na temat Atmeg łacznie z tymi rzekomo dedykowanymi ... ,
A to że układ ma can nie znaczy ze jest automotive ...

Popatrz choćby na STPC ....
mam 2 kany , też przerost formy nad treścią ... ale miałem powód by zrobić to właśnie tak i właśnie na tym procku
a wiesz czym to zasilam w aucie ??? chińską tanią przetwornicą na LM2576 , która dostaje 12V z filtra przeciwzakłóceniowego od zestawów AUDIO, plus dodane dodatkowe elektrolity ...
i wierz mi w układzie niema żadnego ... łącznie z prockiem układu Automotiv i działa stabilnie i dobrze
Oczywiście ... nie piszę tego by cię do infeona zniechęcić (lepsze sa układy Lineara) ale dlatego żebyś nie mylił
pojęć i nie pisał o konkretnym zasilaniu gdy reszta to i tak QPA