Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki

Teraz jest 31 gru 2024, o 16:19

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 218 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 18 kwi 2016, o 07:40 
Użytkownik

Wiesz co nie wiem u mnie działa to jakoś dziwnie. Uruchamiam aplikacje mam wczytywanie danych i możliwość kliknięcia 2 przycisków start1 i start2 nie wiem który kliknąć po co one są. Chyba do póki nie kliknę któregoś z przycisków to mi się nie chce wczytać. A jak kliknę start i później odtwarzaj to otwiera mi się okno a w nim tam gdzie ma być film jest czarny ekran.

Ostatnio edytowano 18 kwi 2016, o 07:41 przez Bartek123, łącznie edytowano 1 raz

cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 18 kwi 2016, o 07:41 
Moderator

robson76 napisał(a):
tylko kawy nie parzy

Tym zajmiemy się nieco później ;)

dzięki jeszcze raz za testy ...

------------------------ [ Dodano po: kilkunastu sekundach ]

Bartek123 napisał(a):
Wiesz co nie wiem u mnie działa to jakoś dziwnie. Uruchamiam aplikacje mam wczytywanie danych i możliwość kliknięcia 2 przycisków start1 i start2 nie wiem który kliknąć po co one są. Chyba do póki nie kliknę któregoś z przycisków to mi się nie chce wczytać.

To na razie wersja testowa - nic się nie wczytuje jeśli nie wciśnie się start1 albo start2 .... chodzi na razie o zgłaszanie ew błądów albo potwierdzenie że śmiga

PostNapisane: 18 kwi 2016, o 07:42 
Użytkownik

To chyba faktycznie problem z przeglądarką. Ja odinstalowałem IE z XP i używam tylko Google Chrom (jest przeglądarką domyślną).
XP już tylko używam do nielicznych zadań, nie chcę go zbytnio zaśmiecać (być może wystarczy coś pozmieniać w ustawieniach internetowych).
Ważne że działa z Vista :)

PostNapisane: 18 kwi 2016, o 07:47 
Użytkownik

Windows 7
po wciśnięciu przycisku start 1 pojawia się komunikat:
HttpSendRequest Error 12057 Description Połączenie z serwerem odwołań było niemożliwe lub nie można było uzyskać ostatecznej odpowiedzi

po wciśnięciu start 2 zostaje pobrana lista, okno odtwarzacza się otwiera, ale odtwarzanie się nie rozpoczyna...

PostNapisane: 18 kwi 2016, o 07:50 
Moderator

Ok teraz do pobrania w jednym pliku ZIP dwie wersje - jedna sama startuje a drugą trzeba ręcznie odpalić klawiszem "start1"

43kuku napisał(a):
Windows 7
po wciśnięciu przycisku start 1 pojawia się komunikat:
HttpSendRequest Error 12057 Description Połączenie z serwerem odwołań było niemożliwe lub nie można było uzyskać ostatecznej odpowiedzi

po wciśnięciu start 2 zostaje pobrana lista, okno odtwarzacza się otwiera, ale odtwarzanie się nie rozpoczyna...

O! to ciekawe - będę miał co analizować od środy

------------------------ [ Dodano po: 1 minucie ]

ok znikam a tutaj czekam na testy - dzisiaj może wieczorem wpadnę na chwilę jak dojadę na miejsce

PostNapisane: 18 kwi 2016, o 07:56 
Użytkownik

Win10 x64
4G RAM
2x3,2G CPU
G-Force 9500GT

Dzisłają i start1 i start2 ale... mam co najmniej jedną sugestię i małe zastrzeżenia tudzież uwagi jeśli już pytasz o opinię.

Sugestia - video powinno otwierać się w tym samym oknie co lista i albo można sobie powiększyć całe okno do interesujących nas wymiarów, albo maxymalizujemy całe video do full screen.
Zastrzeżenie 1 - przy poruszaniu oknem menu wszystkie aktywne okna giną i wywala się pulpit co widać na moim załączonym filmiku. Dwa razy nagrywałem pulpit i dwa razy miałem to samo.
Zastrzeżenie 2 - przy starcie video na kilka chwil muli kompa co również widać na załączonym filmiku. Mój komp taki bardzo kulawy nie jest więc raczej powinien dać radę... Przy odtwarzaniu filmów w odtwarzaczu typu media player clasic mulenie nie występuję.

Tylko nie odbierz Mirku tego źle. Chciałeś sugestie i opinie a te nie zawsze będą przychylne...

EDIT:
mirekk36 napisał(a):
Ok teraz do pobrania w jednym pliku ZIP dwie wersje - jedna sama startuje a drugą trzeba ręcznie odpalić klawiszem "start1"

Testowana sutostart i dziala.

PostNapisane: 18 kwi 2016, o 08:20 
Użytkownik

No to u mnie wszystko z wczytywaniem ok, ale jak chcę odtworzyć film to mam okno a w środku zamiast filmu czarny ekran.

PostNapisane: 18 kwi 2016, o 08:25 
Moderator

matrix napisał(a):
Tylko nie odbierz Mirku tego źle. Chciałeś sugestie i opinie a te nie zawsze będą przychylne...

Przecież ja na tym etapie proszę o testy i zgłaszanie KAŻDEGO błędu czy podejrzanego działania - co to ma do przychylności bądź nie ? ;) ... oczywiście że zależy mi na wyłapaniu KAŻDEGO BABOLA - nawet najdrobniejszego ... więc jedyne co mogę powiedzieć po całym twoim poście i filmiku to to, że BARDZO dziękuję za tyle informacji

a teraz mogę się ustosunkować i wyjaśnić niektóre z nich

matrix napisał(a):
Sugestia - video powinno otwierać się w tym samym oknie co lista i albo można sobie powiększyć całe okno do interesujących nas wymiarów, albo maxymalizujemy całe video do full screen.

To jeszcze będę rozważał - na razie chciałem okienko playera wynieść do osobnego okna a zarządzanie bazą do tego głównego okna aplikacji. Podpowiem też - że kliknięcie w obecny filmik dwukrotnie i tak powiększy filmik na cały ekran. Ale jak mówię nie upieram się, że koniecznie aplikacja będzie w dwóch oknach jak teraz - może w finalnej wersji to zmienię - niech się też na ten temat inni wypowiedzą.

matrix napisał(a):
Zastrzeżenie 1 - przy poruszaniu oknem menu wszystkie aktywne okna giną i wywala się pulpit

hmmm jakby to powiedzieć ;) to nie jest żadna wada programu - to jest NATURALNE zachowanie windowsa ;) ... od wersji 7 , sprawdź sam ... odpal inny dowolny program i pomachaj jego oknem - a okaże się, że wszystkie inne okna pulpitu się zminimalizują ;) tak ma być - to nie jest efekt uboczny mojego programu - tylko pewnie może nawet do dzisiaj nie wiedziałeś że taka opcja jest w windowsie. Chodzi o to aby szybko za pomocą takiego poruszania opróżnić pulpit żeby została tylko ta aplikacja na nim którą trzęsiesz ;)

matrix napisał(a):
Zastrzeżenie 2 - przy starcie video na kilka chwil muli kompa co również widać na załączonym filmiku.

To nie jest mulenie kompa - dokładniej mówiąc jest to przymulenie mojej aplikacji z uwagi na to, że do oglądania filmiku używam procesu domyślnej przeglądarki w głównym wątku (procesie) programu ... i niestety on przez chwilę na tyle musi coś tam robić, że przymraża aplikację - ale jak mówię samą aplikację ... i nie ważne na jak silnym kompie. Tyle, że jak się kliknie ODTWÓRZ i nie macha okienkami to przez tą 1-2 sekundy to raczej nie przeszkadza chyba .... Widać to dopiero gdy się próbuje machać oknem playera albo głównym oknem apki

------------------------ [ Dodano po: 1 minucie ]

Bartek123 napisał(a):
No to u mnie wszystko z wczytywaniem ok, ale jak chcę odtworzyć film to mam okno a w środku zamiast filmu czarny ekran.

Pokaż jakiś zrzut ekranu ale napisz też zawsze przy takiej okazji na jakim systemie testuujesz i czy masz zainstalowany w kompie IE najnowszy bo jego mechanizm jest potrzebny aplikacji

PostNapisane: 18 kwi 2016, o 08:34 
Użytkownik

Mam coś takiego:
Obrazek

Internet explorer chyba najnowsza, ale korzystam z google chrome na codzień.

PostNapisane: 18 kwi 2016, o 09:18 
Nowy

Warto, warto. Wszystko działa bezproblemowo na W10.Podziwiam Twoją chęć i upór.Miłego dzionka.J

PostNapisane: 18 kwi 2016, o 09:36 
Użytkownik

u mnie na win7 szybko ładnie się wczytuje lecz gdy chcę odtworzyć jakiś film to wyskakuje okno odtwarzacza a w nim czarnoooo.
moim zdaniem to warto, wszystko w jednym miejscu.

pomimo zainstalowania ie11 dalej jest ten problem :(

Ostatnio edytowano 18 kwi 2016, o 13:49 przez tom_zas, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 18 kwi 2016, o 12:30 
Użytkownik

Mirku programik śmiga na Win7 32 i 64 bit.
Czy warto czy nie ? Dobre pytanie:) Na pewno warto bo żeby wyszukać informację w takiej ilości poradników to masakra.

PostNapisane: 18 kwi 2016, o 13:34 
Użytkownik

U mnie bez problemu wszystko przeszło (Windows 8.1 64bity).

Mam nadzieję, że w finalnej wersji będzie można zakładki dla danego filmu dodawać.

PostNapisane: 18 kwi 2016, o 15:12 
Użytkownik

U mnie W10 x64
jakby zero reakcji na klikanie :

Obrazek

od godziny ....

------------------------ [ Dodano po: 30 minutach ]

no ruszył się i działa dobrze
ba teraz błyskawicznie odnajduje poradniki, może to pierwsze uruchomienie było jakieś ...hmm

Obrazek

------------------------ [ Dodano po: 36 minutach ]

i jeszcze jedno

To coś ... zaznaczone trochę denerwuje bo lata góra dół ....

Obrazek

i zmiana kolorów jest bez sensu ...
wybór ciemnego koloru jak widzisz powoduje zanik opisów i te ikonki wyglądają dziwnie ...
może lepiej je zniknąć z ekranu na belkę czy coś ... abo ustawić jako transparency background ...
nie wiem czy delphi pozwala na np automatyczną zmianę kolorów fontów jak zmienia się tło ...

PostNapisane: 18 kwi 2016, o 17:01 
Użytkownik

Programik fajny, a co najważniejsze to to, że działa na Vista x32.

Niestety:
- jego nazwa jest lekko myląca w porównaniu z jednym z programów antywirusowych,
- te wnerwiające reklamy podczas odtwarzania, które na YouTube mam wyłączone.

Przydałoby się jeszcze dorobić możliwość robienia przypisów do wybranego filmu.

PostNapisane: 18 kwi 2016, o 17:30 
Użytkownik

Kolejna uwaga. Przy każdym uruchamianiu programiku lista filmów ładuje się od nowa.

PostNapisane: 18 kwi 2016, o 18:08 
Użytkownik

testuje właśnie na windows 7 home premium procesor 2.13GHz pamięć 2 GB lista się ładuje ale po naciśnięciu klawisza ODTWARZAJ wyskakuje player ale czarny ekran

PostNapisane: 18 kwi 2016, o 19:48 
Użytkownik

teraz testowałem na innym kompie
Windows XP Home Edition
Service Pack 3
Procesor 1.3GHz
Pamięć 1.18GB
i działa bez problemu może trochę się zacina ale na tym kompie wszystkie filmiki się zacinają
mam jedną taką małą sugestie ,albo nie zauważyłem albo można by dodać klawisz żeby okno było zawsze na wierzchu bo wtedy nie muszę zmniejszać eklipsa gdy patrzę na filmik i pisze w eclipse taka mała sugestia może by się przydało pozdro

PostNapisane: 18 kwi 2016, o 19:57 
Użytkownik

Win 10 x64 po uruchomieniu klikam Start2 załaduje się lista wyboru poradników ... klikam odtwarzaj w trakcie odtwarzania klikam kolor wszystko działa.

Jedyne co nie działa to łapka górę.

Fajnie mirku że ruszasz z tematem AVG.

Czy możesz zrobić kategorie i listę opisową do poradników jak to było w AVG Rafpe ?

PostNapisane: 19 kwi 2016, o 18:57 
Użytkownik

U mnie się nie chce odtwarzać ( pewnie cos źle robię :) )

Obrazek

Co teraz trzeba kliknąć ?

PostNapisane: 19 kwi 2016, o 20:21 
Nowy

Pod win10 działa, super sprawa.
Pozdrawiam

------------------------ [ Dodano po: 25 minutach ]

Jednak znalazłem mankament, powiększyłem okno maksymalnie i teraz nie mogę zmniejszyć bo opcje do zmniejszania są na dole i chowają mi się za ekran. Dobrze byłoby gdy można ustawiać szerokość i wysokość okna łapiąc za krawędź.
Tak po za tym działa ok.

PostNapisane: 19 kwi 2016, o 21:23 
Użytkownik

Makowka napisał(a):
U mnie się nie chce odtwarzać ( pewnie cos źle robię :) )

Obrazek

Co teraz trzeba kliknąć ?

Mam ten sam problem. Na jednym komputerze działa a na drugim objaw taki jak u Ciebie (aplikacja działa, tylko nie odtwarza filmu). Oba z Windows 7 64bit :(.

--
Pozdrawiam,
Robert

PostNapisane: 20 kwi 2016, o 21:26 
Nowy

Win 7 Pro 64-bit działa bez problemu :) Pobieranie listy trwało około 20s.
Bardzo przydatny programik. Będę korzystał :D Brawo Panie Mirku!!!

PostNapisane: 20 kwi 2016, o 21:43 
Użytkownik

Przydałoby się jakieś tematyczne grupowanie. Coś na kształt folderów. Aktualnie jest lekki miszmasz.

PostNapisane: 20 kwi 2016, o 22:46 
Moderator

HomoChemicus napisał(a):
Aktualnie jest lekki miszmasz.

Warto przeczytać chociaż pierwszy post jak nie cały wątek - to jest tylko test silnika odtwarzacza a nie całej aplikacji

PostNapisane: 21 kwi 2016, o 19:43 
Użytkownik

na Win7 32b ładuje filmy ale odtwarzacz czarny ekran, IE wersja 11, Chrome wersja 49

PostNapisane: 22 kwi 2016, o 11:00 
Użytkownik

super sprawa, ładnie ładuje listę - win 7, firefox. Co prawda w odtwarzaczu czarny ekran, ale rozumiem, że tak na razie ma być.
Warto, warto!
Tego było trzeba!
Przy tej ilości poradników, to jest to już po prostu wręcz niezbędne narzędzie, bo sporo pracy może pójść na marne, jak ciężko się dokopać do odpowiedniego poradnika na blogu. A o części dowiaduję się po czasie. A tak pięknie listę przeglądam, wybieram co chcę.
Było już świetne narzędzie, potem upadło, oby teraz się udało jakoś.
Podziwiam, bo to mnóstwo czasu zżera na pewno. To taka przerwa na oddech przy pisaniu YB? ;-)

PostNapisane: 22 kwi 2016, o 11:17 
Moderator

zoom napisał(a):
To taka przerwa na oddech przy pisaniu YB?

Przymusowa przerwa w YB bo właśnie ogarniam sprawy z najnowszym ATB 1.05 a jeszcze w tzw "szybkim międzyczasie" ten projekt mi się zrodził w głowie

zoom napisał(a):
ładnie ładuje listę - win 7, firefox. Co prawda w odtwarzaczu czarny ekran, ale rozumiem, że tak na razie ma być.

Nie nie - na chwile obecną powinien ładnie odtwarzać szczególnie w Win7 .... chyba że w ogóle usunąłeś z windowsa IE ... to wtedy kicha. Zainstaluj IE najnowszą wersję - przecież nie musisz go używać - ale program wykorzystuje jego silnik tzn silnik IE

PostNapisane: 22 kwi 2016, o 13:12 
Użytkownik

Mam IE... i nawet po odpaleniu nie monituje o instalowanie aktualizacji, a ma zaznaczoną opcję instalowania najnowszej wersji.
Czyli u mnie nic, czarny ekran. Jeszcze w domu sprawdzę jak będę miał chwilę.

PostNapisane: 22 kwi 2016, o 13:53 
Moderator

Cytuj:
Czyli u mnie nic, czarny ekran. Jeszcze w domu sprawdzę jak będę miał chwilę.

Tak jeśli możesz to sprawdź też na innym kompie ... A spróbuj też może przełączyć na chwilę IE żeby był widoczny w systemie jako przeglądarka DOMYŚLNA ? ... tak z ciekawości zobaczymy i daj mi znać ok?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 218 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1