Nie jestem pewien bo ciężko mi analizować twój pomysł tak ogólnie ale wydaje mi się, że zaczynasz iść w przepaść .... z takimi pomysłami w ten sposób rozbudowaną strukturą - ale jak mówię bez analizy mogę się mylić.
andrzej381 napisał(a):
Gdzie popełniam błąd?
Przede wszystkim popełniasz błąd - że zamiast sobie testować to na jakimś krótkim zapisie to ty testujesz to na kodzie docelowym. Zapytałbym (gdybym był złośliwy)

.... a dlaczego nie pokazałeś tu przykładu z tablicami, które mają po 1200 elementów ? a tylko po 10 i 20 ? No sam sobie kładziesz kłody pod nogi
dziel problem na mniejsze - to się tyczy wszystkiego - toż z komunikatu widać , że gdzieś pierdyknąłeś się z nawiasami .... więc czemu sobie nie sprawdzasz na początku zapisu na kilku dosłownie elementach - po kolei .....
no bo teraz to wychodzi - że za każdym razem jak zwiększysz ilość danych to będziesz pytał gdzie wstawiłeś zły nawias

.... tzn nie zrozum mnie źle - pytaj ile wlezie - no ale jak dajesz pytanie to pokazuj chociaż testowy i jak najkrótszy kod z którego wynika problem
a podejrzewam, że jak zaczniesz od mniejszych kawałków i będziesz analizował to sam dojdziesz gdzie on leży
------------------------ [ Dodano po: 3 minutach ]Na koniec dodam że zakręcasz się jak bączek - bo po jaką kiszkę powoływać taki typ:
typedef struct{
TPARAMPR program[20];
}TPARAM;
toż to masło maślane z maślanką
przecież możesz stworzyć na końcu zmienną tablicową
TPARAMPR program[20];
no chyba że masz na myśli tworzenie jeszcze wyższych zależności typów .... ale jeśli tak - to jak mówiłem wyżej - zacznij od początku i ćwicz nawiasowanie - jeśli nie przychodzi ci do głowy uproszczenie tego wszystkiego ....
bo np potrzebne ci później będą te poszczególne podrzędne typy strukturalne ? coś wątpię (ale może się mylę)
www.youtube.com/mirekk36 ]