Witam wszystkich forumowiczów. Nie mogę poradzić sobie z komunikacją TWI między mega32 a attiny2313. w medze sprzetowy TWI i biblioteka z BB a w attinym USI. Chciałem użyć gotowej biblioteki do slave jednak nie potrafię tego uruchomić. Bardzo Proszę o pomoc.
Testuje to na płytkach testowych. Master z mega32 na płytce ATB a Slave z attiny2313 na AVT3500. Podłączenia to +5V, GND, C0 atmegi z B7 attiny, C1 atmegi z B5 attiny. Zasilanie z programatora 5V.
Slave wysyła w pętli co 3ms bajt o stałej wartości i master powinien tą liczbę odebrać i wyświetlić na lcd jednak nic nie wyświetla.
kod sleva attiny:
main.c:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
TWI.c:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
TWI.h:
język c
a oto kod z pliku main .c TWI z BB.
język c
Załączam orginalną bibliotekę:
Dodam że próbowałem najpierw napisać kod obsługi SPI według noty jednak bezskutecznie, dlatego postanowiłem znaleźć gotowca tylko na TWI a nie SPI bo takie znalazłem. Był bym bardzo wdzięczny za pomoc w uruchomieniu tej komunikacji.