Witam
Piszę sobie pewien program o projektu, w którym wykorzystywane są 4 przyciski. Niby niewiele, ale postanowiłem nie pisać na piechotę wykrywania zbocza narastającego tylko użyć struktury i zamknąć wszystko w pętli. Utknąłem z jednym problemem. Chciałbym by w każdej ze struktur był przypisany port oraz pin który obsługuje klawisz. Numer pinu problemem nie jest, bo to zwykły numerek. Nie wiem jednak w jaki sposób dodać do struktury informacje o porcie i później wykorzystać ja w pętli.
Na chwilę obecną newralgiczne punkty wyglądają tak:
Definicje, deklaracje
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Na starcie programu czyszczenie tablicy.
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
W pętli głównej sprawdzanie zbocza i przykładowe użycie klawisza.
język c
Sprawdzenie czy było zbocze narastające.
język c
Na chwilę obecna wszystko działa, ale chciałbym by wykrywanie zbocza siedziało sobie w pętli, a do tego przeszkadza mi nieumiejętność podmiany BUTTON_UP, BUTTON_DOWN itd. na zależność od tego co jest w polu struktury.