Witam !
Po obejrzeniu wszystkich odcinków poradnika Pana Mirka postanowiłem sam coś napisać na androida. Od jakiegoś czasu marzy mi się dodanie do mojego sterownika sterowania za pomocą telefonu i androida. Obecnie mój sterownik mierzy kilka temperatur, ciśnienie, wilgotność, steruje listwą RGB. Założenie mojego programu jest takie, abym mógł z poziomu telefonu wysyłać dane do sterownika i w nim ustawiać na przykład godzinę, kolory RGB, oraz odczytywać temperatury z czujników. Wysyłać znaki już umiem do procesora i wiem jak oprogramować, natomiast mam problem z odczytem danych z procesora, nie za bardzo wiem jakiej użyć funkcji w Basic4Android, aby z ciągu znaków, które przylecą wyłuskać te, które chce wyświetlić w polach tekstowych. Z procesora przylatują mi taka ramka: 2523222165 co oznacza temperatury 25, 23, 22, 21, 65 stopni i chciałbym je wyświetlić w kilku polach tekstowych. W visual basic jest funkcja MID, która to ładnie obrabia podobnie w Bascomie. W Basic4Android czegoś takiego nie znalazłem i nie wiem jak to zrobić
Mam jeszcze jedne pytanie czy mogę dodać w Basic4Android coś takiego jak dodatkowe pole, takie jak Form w visual basic, które się pojawi naprzykład po naciśnięciu przycisku i coś się na nim wyświetli. Z góry dziękuję za okazaną pomoc...