Witam wszystkich bardzo serdecznie!!
Mam problem z komunikacja pomiędzy uC (ATmega8) a programem putty, poprzez moduł Atnel wifi.
Wydaje mi się, że problem tkwi w wirtualnym porcie COM.
1. Na początku postanowiłem przetestować kod i podłączoną przejściówką RS232. Program na procka wydaje się być poprawny(wysyła pożądany tekst, reaguje na komendy z terminala), mam tylko mały problem z prędkościami. Gdy prędkość w kodzie, terminalu oraz za przejściówce USB-RS232 ustawię na 19200 wszystko śmiga jak należy. Gdy przestawię na 115200 pojawiają się krzaczki.
2. Moduł WIFI również wydaje się być sprawny. Po włożeniu do przejściówki dokonałem konfiguracji za pomocą ATB-WIFI-CONFIG na podstawie poradników. Następnie wyjąłem wifi z przejściówki, włożyłem do stykówki i podłączyłem zasilanie aby sprawdzić komunikacje po UDP. Wszystko działa poprawnie. (czasami niebieska dioda po załączeniu zaczyna migać, piny GPIO zmieniają stan i nie można połączyć się z modułem- prawdopodobnie jest to spowodowane słabym sygnałem z routera. Pomaga odłączenie zasilania )
3. Postanowiłem podłączyć moduł wifi z prockiem. Na początku prędkości poustawiałem na 115200 i cisza. Ani do terminala nie dopływa tekst ani procek nie reaguje na komendy z terminala. Pomyślałem, że znowu będzie problem z prędkością. Przekonfigurowałem moduł na 19200, zmieniłem prędkość w kodzie, putim lecz bez zmian.
Męczę się już 3 dzień lecz bez efektów. Proszę o pomoc. Z góry dziękuję za pomoc oraz przeczytanie postu

Pozdrawiam!!
Poniżej kod i zdjęcia.
język cpp
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.