Witam
Troszkę powierciłem Panu Mirkowi w brzuchu moimi pytaniami w komentarzach pod produktem, a teraz przeniosłem się tu z moimi pytaniami.
Otóż omawiany moduł
http://mirekk36.blogspot.com/2012/04/mi ... tylko.htmlpodłączyłem pod Atmega32 i zmusiłem FatFS do działania, wszystko ładnie pięknie działa na FatFS, pełen zestaw podstawowych funkcji po moim okrojeniu zajmuje ok 20kb, a teraz pytanie

:
W adaptarze - module jest taki pin PWR, zworką z GND powoduje że adapter sobie działa, czy ten PWR mogę podłączyć bezpośrednio pod pin Atmegi32 i wyzwalać włączenie wyłączenie adaptera??
Wiem że ten PWR ma zadanie udostępnienie programowej resetacji adapteru i nawet we FatFS są odpowiednie funkcje power_off/ power_on. Teraz pytanie czy ten FatFS już jest tak napisany że jeśli nastąpi jakieś zawieszenie podczas operacji na karcie on sam korzystając z power_off/on sobie zresetuje Kartę?? Czy muszę to sam wykonać w swoim programie zwracając uwagę na kody błędów funkcji plikowych??
Kolejne pytanie czy po takiej resetacji karty muszę inicjować wszystko od początku ?? czy kontynuować na otwartym pliku np zapis i nic się nie stanie?
Może powinienem sam pokombinować a nie pytać się, ale temat elektroniki to dla mnie jeszcze wiele niepewności i niejasności

wiec wybaczcie.
Xbary
ps. mój pierwszy zwątek tutaj.