Dobra, przyznam się szczerze że troszkę spanikowałem na widok rozmiarów pętli głównej w przykładzie z tuxgraphic. Ostatnio troszkę przysiadłem i udało się uruchomić klienta DHCP i przez ARP wyciągnąć z routera jego adres MAC

Tylko, że główna funkcjonalność na której mi zależało, czyli NTP nadal nie odpowiada. Do jego obsługi powołałem takie zdarzenie:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Przed jego wywołaniem znajduje się taka konstrukcja:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Wyrzucenie danych na uarta ma mi powiedzieć, kiedy przyjdzie odpowiedź i czy będzie miała jakiś sens.
Metodą "ledowego debuggera" doszedłem, że przychodzący pakiet nie jest pakietem ipv4, a wyrzucająć przez uart jego identyfikator ustaliłem, że jest to pakiet ARP, mimo że zapytanie o mac wysyłam tylko raz na początku programu.(sprawdzone "debuggerem")
Czasem zdarza się, że pakiet przejdzie ten test, ale wtedy wysypuje się na trzecim ifie z tej funkcji:
język c
Do sprawdzania poprawności ip nigdy nie udało się dojść.
Pokazałem wyżej w zasadzie cały kod obsługi sieci oprócz inicjalizacji, która, wnioskując z działania DHCP i tego, że mac GW jest dobry, jest poprawna.
Widzi któryś kolega co robię źle?